Les candidates a fallera major de València responen als insults i racisme

Guardar

Candidates a falleres majors de València responen als insults
Candidates a falleres majors de València responen als insults

Les candidates a convertir-se a fallera major de València de 2022 han respost als insults que han patit en xarxes socials pel seu aspecte físic i, especialment, als comentaris racistes rebuts per una de les aspirants, amb una campanya en la qual reivindiquen que "no són cromos".

Així, les joves recorren a l'humor i apareixen en un vídeo vestides de fallera i posant ganyotes, al costat de l'etiqueta #NosonCromos. A més, s'ha distribuït un missatge de les candidates i del jurat de 2022 en el qual denuncien que "durant aquests dies han patit atacs en les xarxes de persones que s'atreveixen a jutjar-les només veient una foto i abocar el seu odi, el seu racisme, el seu classisme i les seues ganes de fer mal emparant-se en la pantalla d'un ordinador".

"MÉS RESILIENTS I MILLORS PERSONES"

"Són les falleres majors de la pandèmia, han passat, com tothom, per una situació dura, algunes han perdut amics i familiars i totes han vist com durant dos marços no tenien falles i han cremat les seues falles al setembre. Aquestes experiències les han fetes, com a tothom, més resilients i millors persones. De veritat creieu que els fareu mal?", es pregunten.

D'aquesta manera, el grup que integrarà la Cort d'Honor 2022 i del qual eixirà triada la pròxima fallera major contesta als missatges despectius que des d'alguns comptes en xarxes socials es van llançar en publicar-se les fotografies oficials de les candidates.

Especialment, l'aspirant de la comissió Portal de Valldigna-Salinas ha rebut desqualificacions xenòfobes i racistes per la seua procedència, que han sigut condemnades per la Junta Central Fallera.

Els comentaris en qüestió feien referència a la procedència de la candidata, comparaven la seua vàlua personal segons la vestimenta i, fins i tot, arribaven a dir que, per aquests motius, "desentona amb la resta de les candidates".

En aquesta línia, la mateixa comissió Portal de Valldigna-Salinas ha mostrat el seu "més absolut rebuig a aquells que utilitzen l'altaveu que els proporcionen les xarxes socials i altres mitjans per a difondre missatges d'odi, xenòfobs i racistes".

"València és una ciutat inclusiva i acollidora, multicultural i multiracial, en la qual totes i tots tenim cabuda, independentment de la nostra nacionalitat, color, raça, sexe o orientació sexual. El nostre objectiu comú és aconseguir una societat lliure de racisme i de discriminació", afigen.

Destacats