La Zona Zero del Cabanyal ja compta amb les noves dependències policials

Guardar

nuevo-reten-cabanyal
nuevo-reten-cabanyal

La coneguda com a Zona Zero del Cabanyal compta des de hui amb unes noves instal·lacions policials, unes dependències instal·lades de manera indefinida davall la premissa de donar visibilitat a les forces de seguretat, així com de prevenir les possibles situacions que comprometen la convivència veïnal. La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha visitat aquest matí les nou dependències.

"Per fi disposem ja de les dependències que teníem compromeses en El Cabanyal, que ens permetrà prevenir i actuar davant de les possibles situacions de conflicte en el barri". Amb aquestes paraules ha manifestat la regidora Menguzzato la seua satisfacció per aquesta dotació, que dóna resposta a les necessitats d'aquesta zona de la ciutat i a les demandes de les i els residents del barri. "Allò que pretenem és donar major presència i visibilitat als agents com a estratègia dissuasiva, a més d'estar més pròxims als veïns i veïnes, que és el que porten exigint molts anys", ha afirmat.

Les dependències estan constituïdes per dos cubiculums que conformen una extensió total de 30 metres quadrats, i ha sigut reforçat amb mesures de seguretat. La seua instal·lació, com ja va avançar la regidora, és indefinida, sine die, a l'espera de veure els resultats "que –ha afirmat- supose que seran molt positius".

Les dependències policials s'han habilitat entre els carrers Escalante, nombres 198-200, i José Benlliure, 165-167, en un espai acordat amb el veïnat, després de l'estudi d'operativitat realitzat pel cos policial. A més de disposar d'aquesta nova instal·lació, també es milloraran els torns de servici, de manera que el treball de matins, que realitzen 3 policies de barri, inclourà també servicis com a acompanyament dels servicis municipals neteja, o control de menors per a evitar casos d'absentisme escolar. A més, es millorarà i reforçar amb més agents, l'acció en la franja vesprada-nit, on es detecten més conflictes i problemes de convivència.

"Hem atés les demandes dels veïns en quant hem pogut, tot just finalitzar la nostra actuació en les dependències de platges que teníem compromeses durant el mes de setembre", ha conclòs la regidora Menguzzato.

Destacats