La xarxa ciclista valenciana creix en 2021 amb nous carrils bici

Es tracta de carrils bici que la ciutadania ha sol·licitat en els pressupostos participatius

Guardar

Carril bici
Carril bici

La mobilitat sostenible sempre ha sigut un dels pilars de l'Ajuntament de València. De fet, l'anell ciclista valencià o els treballs de conversió en zona de vianants són el clar exemple de l'aposta per polítiques de mobilitat més amigables i respectuoses amb el medi ambient. Unes accions que, a més, s'han vist recolzades per la ciutadania. I és que no només el nombre d'usuaris dels carrils bici continua creixent, sinó que, com apuntava el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, "les dades d'enguany han igualat a les de l'any passat malgrat el descens de turistes. El que demostra que l'ús de la bici ja s'ha consolidat a la ciutat".

Així, si enguany ha entrat en funcionament el carril bici de Primado Reig; s'ha remodelat el de l'Avinguda del Port; i es troba en execució els carrils bici de les Grans Vies Ramón i Cajal i Ferran el Catòlic, així com el de l'Institut Obrer, en 2021, la xarxa ciclista valenciana continua creixent amb la construcció de 13 nous carrils bici.

D'aquesta manera, 2021 serà l'any en què es reprenga la construcció del carril bici de l'avinguda del Cid, entre Tres Creus i Plaça España, però també es destinaran, en els pressupostos municipals per a l'any vinent, 5,5 milions d'euros per a la construcció de tots els carrils bici sol·licitats en els pressupostos participatius de DecidimVLC.

Aquests són: Sant Vicent, entre Marvà i Plaça España; Ronda Nord; Gaspar Aguilar – Sant Vicent; Conca – Jesús; General Avilés – Corts Valencianes; General Avilés, entre Pío Baroja i Mestre Rodrigo; General Avilés, entre Pius XII i Nicasio Benlloch; Gascó Oliag – Daniel Balaciart; avinguda del Cid, entre Tres Creus i la V-30; José María Haro – José Aguilar; Cardenal Benlloch; Peset Aleixandre; i Albereda.

"La recuperació d'espai públic i la seua redistribució de manera més sostenible ha sigut el sant i senya del govern de Joan Ribó des de 2015 i, l'any que més de manifest ha quedat l'encert d'eixes polítiques per a preservar la salut i cobrir les necessitats de tota la ciutadania, el pressupost municipal no podia més que espentar i consolidar eixa aposta", assenyalava Grezzi.

No obstant això, l'aposta de l'Ajuntament per la construcció d'un model de ciutat més humanitzada també es veu reflectida en el suport a altres importants actuacions, que es desenvoluparan al llarg de 2021, com la remodelació de la plaça de la Reina o els projectes d'humanització de les avingudes Sant Vicent i Gaspar Aguilar.

Destacats