La UV, entre les 200 millors universitats del món en l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU

Guardar

universitat_valencia
universitat_valencia

La Universitat de València (UV) se situa entre les 200 millors del món i en el rang 5 a 14 a Espanya en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, segons el THE University Impact Rànquings, una classificació internacional que mesura el rendiment de les universitats en l'assoliment d'aquestes metes.

Com a objectius individuals, la institució acadèmica valenciana destaca en l'Objectiu 16, que promou societats justes, pacífiques i inclusives, en la posició 30 mundial, informa la UV en un comunicat.

El 25 de setembre de 2015, l'ONU va adoptar un conjunt d'objectius globals per a erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat com a part de l'Agenda 2030. Aquesta inclou 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, i cadascun d'ells conté metes específiques. En la seua primera edició, publicada aquest mes d'abril, THE University Impact Rànquings ha avaluat 11 d'aquests 17 compromisos de les Nacions Unides.

En aquesta classificació, sobre 450 centres d'ensenyament superior de 76 països, la Universitat de València també destaca en l'objectiu 11--ciutats i assentaments humans que siguen inclusius, segurs, amb resiliència i sostenibles--, on ocupa la posició 82 en l'escala individual per objectius.

A més, el centre valencià és número 92 del món en l'objectiu 5, que intenta aconseguir la igualtat de gènere i apoderar a totes les dones i les xiquetes; ocupa la posició 96 a garantir modalitats de consum i producció responsables (objectiu 12) i és la universitat número 97 del món a promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible (objectiu 8).

COMPROMÍS

"Aquest rànquing aborda aspectes diferents dels acompliments investigadors i docents. Aborda el compromís de la institució amb el desenvolupament sostenible, amb un creixement social que marxe parell a l'acadèmic i, també en aquest la Universitat de València demostra estar en la punta de llança", ha destacat el vicerector d'Estratègia, Qualitat i Tecnologies de la Informació, Joaquín Aldás.

Altres resultats aconseguits per la Universitat de València són la posició mundial 101-202 en els objectius 9, 10 i 17 (Indústria, innovació i infraestructura, així com Reducció de les desigualtats i en tercer lloc Aliança per als Objectius).

A escala espanyola, els cinc primers centres, segons el THE University Impact Rànquings, són per a la Universitat Pompeu Fabra, l'Autònoma de Barcelona, la Pontifícia de Cometes, la Universitat de Girona i la Univertsitat de València, que és el primer centre citat del rang 5-14 millors de l'estat.

A nivell mundial, el rànquing està encapçalat per la Universitat d'Auckland (Nova Zelanda), la McMaster University i la University of British Columbia del Canadà, i els centres britànics Universitat de Manchester i King's College London. A Europa, els cinc primers llocs els ocupen, per aquest ordre, els dos centres del Regne Unit citats, la Universitat de Gothengurg, el KTH Royal Institute of Technology (tots dos de Suècia) i la Universitat de Bologna (Itàlia).

Destacats