La Unitat de Trasplantament Pulmonar de l'Hospital La Fe ha realitzat 49 trasplantaments en 2016

El trasplantament pulmonar està indicat per a pacients amb malaltia respiratòria terminal sense una altra possibilitat de tractament efectiu

Guardar

transplante pulmonar hospital la fe
transplante pulmonar hospital la fe

La Unitat de Trasplantament Pulmonar de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha realitzat 49 trasplantaments pulmonars, 3 d'ells cardiopulmonars, en 2016, la qual cosa suposa un notable increment pel que fa a 2015, en el qual es van realitzar 36 en esta unitat, que està acreditada com de Referència Nacional (CSUR) des de l'any 2009.

D'estes 49 intervencions, 3 han sigut a pacients menors, d'entre 4 i 13 anys. L'augment no ha sigut només quantitatiu, sinó també qualitatiu, ja que tal com ha destacat Gabriel Sales, responsable de la unitat, "hem millorat tot el procés i, amb açò, la supervivència dels pacients que trasplantem. A més, en augmentar el nombre de trasplantaments també millorem les expectatives de vida de les persones que esperen un òrgan".

Com en totes les operacions de trasplantaments, l'èxit sanitari es forja gràcies a un treball rigorós per tot l'equip de trasplantament en el qual intervenen tespecialistes en Cirurgia Toràcica i en Pneumologia del Trasplantament, en Anestesiologia i Reanimació, Fisioteràpia i Rehabilitació, Infermeria de quiròfans i planta d'hospitalització, la Coordinació de Trasplantaments i tots els serveis centrals de l'hospital.

Però tot açò és possible gràcies a la solidaritat de les famílies que opten per la donació d'òrgans. "Espanya és líder mundial en generositat. Pràcticament amb prou faenes hi ha negatives familiars en la donació d'òrgans i la gestió de la mateixa es fa forma eficaç i ràpida", ha destacat Sales.

Fa uns anys, l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) va engegar el Pla Donació Quaranta, que a través d'una gran campanya de sensibilització i gestió sanitària cercava aconseguir la taxa de 40 donants per milió d'habitants, la taxa més alta en l'àmbit mundial, que suposava a efectes reals uns 1.800 donants anuals en tot el país.

Arxivat a:

Destacats