La setmana de la mobilitat es desplega pels barris

Guardar

setmana de la mobilitat
setmana de la mobilitat

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de València celebra la Setmana de la Mobilitat, amb un programa que el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha qualificat d’“intens i ambiciós”. Les activitats començaran el dimecres 14 de setembre i acabaran el dijous 22, amb la celebració del Dia sense Cotxes. Com a novetat, enguany la plaça de l’Ajuntament acollirà la I Fira de la Mobilitat Sostenible, entre el 16 i el 18 de setembre, amb la possibilitat de participar en conferències i activitats lúdiques al voltant del transport públic i la mobilitat alternativa.

Durant la presentació del programa d’activitats, el regidor Grezzi ha subratllat que l’objectiu principal de la Setmana de la Mobilitat d’enguany és “involucrar tots els barris de la ciutat”. Grezzi ha destacat la col·laboració i implicació de l’EMT, que organitzarà activitats en cada barri i en els mateixos autobusos, i també de la Policia Local, “que s’ha implicat amb molt d’interés en nombroses activitats en les places i carrers de la ciutat”.

Cada dia, l’epicentre de la Setmana de la Mobilitat estarà en un barri, des del Marítim fins a Russafa passant per Benicalap, Tres Forques, Castellar o el centre. Als matins es realitzaran activitats escolars en 16 centres dins del programa “EMT a l’Escola” i a les vesprades tindran lloc actes i trobades organitzades per entitats veïnals i socials, per a acabar cada jornada amb un concert d’una banda valenciana. Entre els artistes que hi participaran figuren Nèstor Mir, Gilbertástico i Tomàs de los Santos. Una altra entitat col·laboradora destacada serà el club Valencia Basket, que protagonitzarà activitats d’animació en l’àrea de Quatre Carreres.

La principal novetat de la Setmana de la Mobilitat 2016 serà la celebració de la I Fira de la Mobilitat Sostenible, que tindrà lloc entre els dies 16 i 18 a la plaça de l’Ajuntament. El regidor Giuseppe Grezzi l’ha descrit com “un espai per a debatre, gaudir i experimentar amb els diferents avanços en matèria de mobilitat sostenible”.

La Fira de la Mobilitat Sostenible comptarà amb sis espais: una àrea d’exposició, composta per 18 estands, on els patrocinadors i empreses col·laboradores presentaran els seus productes; una zona dedicada a associacions i entitats socials relacionades amb la mobilitat; un espai d’activitats lúdiques i d’animació dedicades al públic infantil i juvenil; una zona on es podran provar productes com ara noves bicicletes, patins i cadires de rodes, i una àrea de conferències i debats.

L’EMT disposarà d’un espai especial en la Fira, on organitzarà diferents activitats tant per a adults com per a públic infantil relacionades amb la mobilitat sostenible i el transport públic. A la plaça hi haurà estacionats dos autobusos adaptats per a persones amb discapacitat física que es podran visitar lliurement.

Destacats