La regidora Pilar Soriano anima als ciutadans incrementar el reciclat de vidre durant el període estival

Guardar

dav
dav

La regidora de Medi ambient de l'Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha participat en la presentació del Pla Estiu 2016 de Ecovidrio, que va tindre lloc ahir en la platja de les Arenes, junt al Director General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer. Soriano ha destacat que tenim una ciutadania molt implicada amb el reciclatge i que València i la seua gent mereixen estar en el mapa verd de la sostenibilitat.

En esta iniciativa participen un total de 26 municipis de la Comunitat Valenciana, entre ells València, i col·laboren més de 2.700 bars i restaurants en la sensibilització i dotació de mitjans al sector hostelero, per a incrementar el reciclat de vidre en el període estival, l'època de l'any en la qual es recicla quasi una tercera part del total anual.

La regidora de Medi ambient, Pilar Soriano, ha assenyalat en la seua intervenció que “la ciutat de València s'adhereix al Pla d'Estiu 2016 de Ecovidrio amb la intenció de convertir les seues platges en un referent, no solament de qualitat, que ja ho són, sinó també en un exemple de sostenibilitat i compromís amb el medi ambient”.

PLATGES ACCESSIBLES I DE QUALITAT

Soriano ha afegit, a més, que des de l'Ajuntament “volem oferir unes platges accessibles, de qualitat i amb el distintiu de bandera blava per a dur a terme aquesta campanya de conscienciació dirigida als hostalers, els turistes i també cap als propis veïns i veïnes de la ciutat de València, de manera que entre tots puguem mantenir i augmentar la qualitat de les platges. Per açò, una excel·lent manera de fer-ho és incrementant campanyes que promoguen el reciclatge i faciliten la recollida de vidre”.

En la seua intervenció la regidora també ha comentat els bons resultats de les activitats de foment de la recollida i el reciclatge de vidre que es van realitzar durant el període de falles, en el qual participen un gran nombre de comissions falleres i que “van contribuir a sensibilitzar i convertir les Falles en una festa sostenible i conscienciada”.

A més ha destacat la gran implicació per part de la ciutadania, ja que “bat records cada vegada que es proposa una campanya de reciclatge com la que hui estem presentant. Ho han demostrat dia a dia, els caps de setmana, durant les celebracions falleres i ara de nou ho tornaran a demostrar este estiu. València i la seua gent mereixen estar en el mapa verd de la sostenibilitat”.

Finalment ha manifestat que “estem segurs que esta nova campanya de reciclatge de vidre dirigida a les platges serà també un èxit, i animem a tots els hostalers a adherir-se per a contribuir que nostra ciutat siga més neta, sostenible i responsable”.

Pilar Soriano ha agraït a Ecovidrio que haja triat a la ciutat de València per a arrancar esta campanya, “i també vull agrair als 26 municipis de la Comunitat Valenciana que s'esforcen per a aconseguir que el nostre temps de descans estiuenc siga també un temps d'implicació social i de compromís amb el medi ambient”.

Arxivat a:

Destacats