La Regidora de Sanitat se suma a la commemoració del día mundial de l'esclerodèrmia

Guardar

Amb motiu d’esta commemoració, l’Associació d’Esclerodèrmia Castelló (ADEC) instal·larà una taula informativa al costat de la porta principal de l’Ajuntament de València dilluns que ve, dia 27 de juny, de 10.00 a 13.30 hores. En este punt informatiu, els ciutadans interessats seran atesos per socis d’ADEC, que els facilitaran fullets informatius, adhesius, revistes i material divulgatiu sobre l’esclerodèrmia.

Amb el lema “De la mà, per a un futur millor”, la campanya pretén donar a conéixer, d’una manera coordinada en tots els països membres de la Unió Europea, esta malaltia tan desconeguda, per a possibilitar avanços en el diagnòstic, el tractament i l’evolució, així com més sensibilitat i consciència pública sobre l’esclerodèrmia.

L’esclerodèrmia és una malaltia que afecta essencialment la pell, però també, en la seua forma generalitzada o sistèmica, els òrgans interns (pulmons, cor, renyons, esòfag, vasos sanguinis i articulacions, etc.). El terme esclerodèrmia descriu per si mateix el principal símptoma de la malaltia coneguda com a enduriment de la pell. És de difícil diagnòstic i considerada rara, sobre la base de la prevalença de 5 afectats per cada 10.000 persones. És més comuna entre les dones i sol aparéixer abans dels 40 anys.

La regidora, Maite Girau, ha subratllat que “la commemoració i els actes que es realitzen en el marc del Dia Mundial de l’Esclerodèrmia contribuiran a donar visibilitat a esta malaltia rara i ajudarà a aprofundir en la investigació i la labor per a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones afectades”.

Arxivat a:

Destacats