La programació nadalenca arriba a 25 barris i pobles de València

Guardar

1221 Campanya Nadal (1)
1221 Campanya Nadal (1)

Un total de 25 barris i pobles de València acolliran les propostes nadalenques que la Regidoria de Cultura Festiva ha preparat per a aquestes festes marcades per les restriccions derivades de la pandèmia. Des del 26 de desembre fins al 5 de gener, la missatgera Caterina recorrerà una desena d'emplaçaments per arreplegar les cartes als Reis d'Orient i les activitats infantils del programa 'Toc toc, el Nadal està al teu barri' es desplegaran cada dia en dos llocs diferents de la ciutat. A més, el tradicional betlem instal·lat al Saló de Cristall, que enguany no és visitable per la covid-19, es podrà veure online a través del web municipal, i la recepció que l'alcalde, Joan Ribó, farà a Melcior, Gaspar i Baltasar el 5 de gener de vesprada es retransmetrà en directe.

"Ens hem hagut de reinventar", ha manifestat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana. "Expojove s'ha hagut de suspendre per raons òbvies, però no hem volgut deixar passar el Nadal sense activitats per als xiquets i xiquetes". Així, Caterina i la Bústia Reial començaran el seu viatge aquest dissabte dia 26 a la plaça de l'Ajuntament, on estaran entre les 10 i les 14 hores. El periple conclourà el 5 de gener a la Marina de València, després d'haver visitat el Parc Central, el carrer d'Orient, el carrer d'Alboraia, el carrer de la Mare de Déu de Lepant de Castellar, la plaça Major de Pinedo, la plaça de la Creu del Canyamelar, la plaça de Sant Agustí i la plaça del Poble de Carpesa.

A la presència de la missatgera reial s'afegeix la programació de 'Toc toc, el Nadal està al teu barri', que també arranca aquest dissabte i s'estén fins al 5 de gener per 18 barris i pobles de València. La campanya comprén "activitats especialment creades per a xiquets i xiquetes", com ara concerts, espectacles de màgia o teatre, que es faran cada dia en dos llocs diferents, excepte el 31 de desembre i l'1 de gener, de la mà de companyies valencianes. Galiana ha destacat que es tracta de propostes d'activitats festives descentralitzades que tenen com a objectiu que el públic infantil puga gaudir "a l'aire lliure, amb totes les mesures de seguretat".

D'altra banda, el tradicional betlem al Saló de Cristall, que enguany no és visitable per la pandèmia, es podrà veure online a través de les pàgines web de l'Ajuntament i de la Regidoria de Cultura Festiva. "Divendres vam rebre un informe de la Policia Local desaconsellant les visites per la situació de la covid-19", ha indicat l'edil. El pessebre "ja estava contractat, s'havia fet el concurs", per la qual cosa s'ha decidit "tindre una versió online, que es faça una gravació perquè la gent puga veure tots els detalls".

Quant a l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar el 5 de gener de vesprada, "tampoc hi haurà cavalcada" a causa de la crisi sanitària. "Arreplegarem els Reis en tres punts de la ciutat, on ens indiquen ells, i els portarem cap a l'Ajuntament", ha explicat el responsable de Cultura Festiva, qui ha puntualitzat que "no sabem el recorregut, perquè volem evitar qualsevol tipus d'aglomeració, que ningú els estiga esperant". L'alcalde, Joan Ribó, els rebrà al Saló de Cristall i "estem estudiant amb el protocol de Policia quanta gent hi cap perquè els puga rebre la fallera major infantil com és tradicional". La recepció es retransmetrà en directe i es proporcionarà material gràfic "per deixar constància que els Reis han arribat".

Destacats