La Policia Local realitza de mitjana 128 actuacions diàries de serveis humanitaris i assistencials en 2018

Guardar

policia_local_valencia_humanidad
policia_local_valencia_humanidad

La Policia Local de València ha realitzat prop de 47.000 serveis humanitaris i assistencials al llarg de 2018, la qual cosa suposa una mitjana de 128 actuacions diàries. Del total de casos atesos, la majoria consisteix en labors d'auxili i atenció a persones amb problemes de salut.

Així ho ha expressat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, que ha destacat les accions humanitàries i labors de l'auxili dutes a terme per la Policial Local de València, Bombers i Protecció Civil, amb motiu de la celebració en aquestes dates del Dia Mundial de l'Assistència Humanitària, ha assenyalat el consistori en un comunicat.

En el cas de la Policia Local de València, del total de casos atesos, la majoria ha consistit en labors d'auxili i atenció a persones amb problemes de salut, situacions de diversitat funcional i assistència a persones que han patit caigudes o danys en la via pública.

Així mateix, s'ha realitzat una "labor essencial" d'empara a persones sense sostre o en risc d'exclusió social, col·lectiu de persones per a l'atenció de les quals la Policia Local de València disposa d'una unitat específica.

Una altra de les labors a destacar ha sigut la cerca i localització de persones extraviades o desaparegudes a la ciutat. A més, dins de les funcions policials, també es troben els auxilis realitzats a conductors que requerien ajuda.

"Els serveis de protecció ciutadana a València estan a l'altura de les necessitats d'una societat moderna que, com la nostra, aspira a la igualtat i mira al futur, al mateix temps que són garant de la defensa dels drets socials i les llibertats públiques. La millor forma de garantir la seguretat és mitjançant polítiques dirigides a aconseguir la cohesió social", ha subratllat Cano.

L'edil ha apuntat que vol una Policia Local "més pròxima" al ciutadà i, per a això, es potenciarà el seu paper mediador, d'auxili i ajuda a la ciutadania, "especialment dels sectors més vulnerables i més indefensos de la població".

En relació a la cooperació amb altres estaments, la Policia Local de València, Bombers i Protecció Civil, han treballat de forma coordinada i conjunta amb altres forces i cossos de seguretat, com la Creu Roja o el Servei de Sanitat, en quasi 10.000 actuacions.

"La nostra prioritat és la ciutadania, garantir la convivència i és necessària la implicació, a més de les administracions, de la iniciativa social, a la qual prestem especial atenció perquè són els qui millor coneixen i més a prop estan dels problemes quotidians dels nostres barris", ha sostingut el regidor.

D'altra banda, entre els objectius per a aquesta legislatura, Cano s'ha plantejat augmentar la presència al carrer amb policies que s'involucren més en la vida del barri i la presència del qual genere en el veïnat confiança i tranquil·litat els 365 dies de l'any, així com "una policia pròxima i moderna enfocada a un paper més social". "En definitiva, una policia per al segle XXI", ha precisat.

Arxivat a:

Destacats