La Policia Local de València, premi nacional de mediació

El guardó l'atorga l'Associació Madrilenya de Mediadors que reconeix la gran faena de la Policia Local de València durant l'estat d'Alarma

Guardar

policia-local-noche
policia-local-noche

El servei de Mediació de la Policia Local de València s'ha alçat amb el 'Reconeixement Nacional a la Mediació 2020' que entrega l'Associació Madrilenya de Mediadors, després d'adaptar-se "amb èxit" a les dificultats imposades per l'estat d'alarma i tancar el 78% de les quasi 500 mediacions en conflictes veïnals amb resultat positiu.

Es tracta d'un "impuls" a la labor realitzada per tots els seus agents mediadors i policies de proximitat, destaca Eladio Barber, comissari coordinador del servei, en un comunicat municipal.

Per categories, sobreïxen per damunt de la resta les mediacions relacionades amb molèsties per soroll, fins a 274 de les 463 realitzades fins al moment. En segon i tercer lloc, les molèsties per salubritat i higiene (52) i mascotes (46).

"És una fotografia aproximada dels problemes de convivència que es produeixen", assenyala l'inspector Antonio Berlanga, coordinador operatiu, que es mostra satisfet perquè "cada any més ciutadans i ciutadanes confien en aquest servei policial".

Després de la irrupció de la pandèmia, la Policia Local de València va haver d'adaptar aquest servei i va incrementar les atencions virtuals aprofitant les noves tecnologies. És una alternativa als tribunals que prefereix la majoria de la ciutadania, basada a "cedir per a guanyar, la demostració que podem i hem d'entendre'ns", ressalta el regidor de Protecció Ciutadà, Aarón Cano.

De les 402 mediacions finalitzades pel servei, 322 van ser a petició ciutadana i 80 per oferiment del cos, la qual cosa "reflecteix la confiança ciutadana i el coneixement de la mediació com una alternativa eficaç, ràpida i econòmica en la resolució alternativa de conflictes".

"La mediació potencia el diàleg i la tolerància i busca punts de trobada, una cultura i uns valors que hem de reivindicar precisament ara més que mai", reflexiona el responsable de l'àrea de Seguretat.

Arxivat a:

Destacats