La Policia Local cerca 'ninots' salvats de les flames per a reconstruir la seua història en les Falles

Guardar

ninots_policia
ninots_policia

La Policia Local de València ha posat en marxa un projecte per a reconstruir la història de la policia en Falles i plasmar-la en una exposició, per al que sol·licita la col·laboració de Junta Central Fallera (JCF), el Gremi Artesà d'Artistes Fallers, el Museu Faller i particulars que puguen contribuir amb 'ninots', esbossos o fotos realitzades d'agents durant les festes josefines.

Es busquen 'ninots' que s'hagen salvat de les flames, esbossos d'artistes fallers, motles o fotografies de Falles en les quals hi haguera algun 'ninot' que fera referència a la Policia Local de València, detalla el cos de seguretat en un comunicat.

Aquesta iniciativa pretén reconstruir la història de la Policia Local, que "sempre ha estat present en algun monument faller de la ciutat i que reflecteix amb ironia i humor com ha evolucionat", però també la seua relació amb el 'cap i casal'.

El projecte va nàixer amb la restauració de diversos 'ninots' que es conserven en la Policia Local de València, corresponents a diferents èpoques històriques i que la fundació va recuperar per a exposar-los en l'última edició d' Expojove.

Davant l'èxit de la proposta, per la quantitat de xiquets i pares que es feien fotos al costat de les seues 'ninots', la Policia Local va pensar que era una forma de reivindicar les Falles i també al mateix cos de seguretat en elles.

EL MAJOR DESAFIAMENT DE L'ANY

"De fet, no imaginem unes Falles sense policia ni una policia sense Falles. Per a la Policia Local és el major desafiament i desplegament d'agents que hi ha en tot l'any", destaquen des de la fundació.

La meta de la campanya és crear una exposició per a mostrar-la en alguna dependència municipal de València i que servisca d'"homenatge a les Falles, a la Policia Local, a les comissions, a tot el gremi d'artistes, a tots aquells particulars que puguen ajudar al fet que aquesta iniciativa siga possible, perquè seria un èxit de totes aquelles persones que participaren".

"Recuperaríem una memòria, una història perduda; perquè, darrere de cada 'ninot', de cada esbós, dibuix, hi ha una història que mereix, segur, ser comptada", manifesten des de la Fundació de la Policia Local.

Sota aquest prisma, el cos entregarà un certificat a cada entitat, comissió o particular que contribuïsca a la mostra, per a agrair la seua ajuda desinteressada a "construir una història que encara no ha sigut comptada".

Destacats