La Policia de la Generalitat detecta 388 apartaments irregulars a la Comunitat

Guardar

Policía_gva
Policía_gva

La Policia de la Generalitat ha detectat, en col·laboració amb els inspectors de l'Agència Valenciana de Turisme, un total de 388 apartaments irregulars a la Comunitat Valenciana. En concret, des de l'inici de la campanya que la Generalitat ha posat en marxa per evitar l'intrusisme turístic, s'han dut a terme 3.650 inspeccions i s'han controlat més d'1.557 apartaments, efectuant-se intervencions en 23 poblacions turístiques (10 de València, 8 a Alacant i 5 de Castelló).

En el mes de juliol, els agents han localitzat al centre de València una immobiliària irregular i investiguen diversos casos d'estafa per lloguers d'apartaments a través d'Internet sense cap tipus de permís dels seus propietaris. És el cas d'una persona que s'ha dedicat a estafar amb el lloguer de xalets de luxe en tota la Comunitat Valenciana i també en altres llocs, de vegades fins i tot on residien els seus propietaris.

El mes passat, ja es va identificar a dues persones per casos similars a Gandia. En aquests casos els estafadors, a més de facilitar dades falses i utilitzar comptes en punts remots, solen sostraure informació de lloguers de particulars anunciades en portals legals o bé utilitzar fotografies d'habitatges a la venda per cobrar bestretes, reserves o fiances pel lloguer. Habitatges que en cap dels casos estan registrats com a apartaments turístics.

Aquestes actuacions s'han intensificat per vetllar per la qualitat de l'oferta del producte turístic, evitant les activitats turístiques clandestines, la competència deslleial i l'intrusisme. Es tracta d'unes accions que s'emmarquen dins de l'Operació Ecosub, l'operació contra l'ocupació clandestina, la competència deslleial, el frau a la Seguretat Social i a l'Agència Tributària que duu a terme el Consell per a la detecció d'economia submergida.

Destacats