La plantilla de la Policia Local de València arribarà a “una xifra històrica d’efectius” amb la següent incorporació de 234 nous agents

Luisa Notario ha afirmat que la plantilla del cos policial “s’estabilitzarà amb una xifra d’agents que serà la més alta des de fa més de 15 anys gràcies a les OPO convocades des del 2016”

Guardar

policialocal2
policialocal2

La plantilla de la Policia Local de València aconseguirà arribar a la xifra més alta d'efectius des de fa més de 15 anys amb la següent incorporació de 234 agents que eixiran de les proves que s'estan realitzant en el marc de l'última convocatòria en marxa per proveir places d'agent al cos policial local. Així ho ha destacat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, qui ha valorat que "gràcies a les ofertes públiques d'ocupació (OPO) des del 2016 i l'increment continuat de places d'agents, aconseguirem estabilitzar la plantilla de la Policia Local amb una xifra històrica de vora 1.700 efectius".

"Els nostres esforços per dotar la plantilla policial dels efectius necessaris des que arribàrem al govern municipal és un fet que es tradueix en xifres irrebatibles", ha assegurat Notario, qui ha posat sobre la taula la convocatòria de 464 places des d'aquell moment. "Queda meridianament clar que el compromís del govern de Joan Ribó amb la Policia Local de València és inqüestionable", ha afegit. A més, ha volgut ressaltar que de les 464 places, 307 han sigut per a nous agents —les altres 157 han sigut per a altres categories— i ha destacat que "eixes 307 noves places per a agents són, exactament, 307 més que les convocades pel Partit Popular en la seua última dècada al govern d'aquesta ciutat".

Dijous que ve hi ha prevista la realització de la tercera prova de la convocatòria per a la provisió de places d'agent de la Policia Local, dirigida a valorar les aptituds i actituds de les persones aspirants. En el cas dels exercicis psicotècnics, hauran de superar almenys quatre dels sis factors, havent de superar en tots els casos el factor d'intel·ligència general. En relació amb la personalitat, una volta superades les puntuacions mínimes en les escales de control de les respostes es realitzarà una anàlisi global de l'estructura de personalitat amb test psicotècnic i entrevista personal a cadascuna de les persones aspirants que hagen superat les proves aptitudinals.

A la prova concorreran 772 aspirants que han superat el mesurament i la prova de coneixements i es realitzarà al Palau de Congressos per garantir totes les mesures de seguretat.

"Es tracta de la convocatòria més gran d'agents en la història de la Policia Local de València —ha recordat Notario—, que inclou 234 places: 161 que sorgeixen de l'Oferta Pública d'Ocupació de 2018, incloent-hi 50 de nova creació (37 per al torn lliure i 13 per a mobilitat) i altres 111 que cobreixen les places d'efectius que van optar en 2019 per acollir-se a la reducció de l'edat ordinària de jubilació, i, a més, s'han addicionat les 73 places d'agents de l'oferta pública de 2019. "Amb aquesta incorporació de 234 nous agents aconseguirem una xifra màxima des de fa més de 15 anys, el que ens permetrà aconseguir l'estabilització de la plantilla que hem procurat durant els darrers anys després que es quedara tan llastada per la manca de convocatòries durant una dècada als darrers deu anys de governs populars", ha explicat.

De tots els processos finalitzats s'han incorporat ja a la Policia Local: en 2018, 13 oficials, quatre inspectors, quatre intendents i set intendents principals; en 2019, 39 oficials, 13 inspectors, 10 agents de carrera i 28 en pràctiques; i enguany, altres 32 agents. Queden així pendents de convocar les places derivades de l'OPO de 2019, 41 d'oficials, 12 d'inspectors/as, 9 d'intendents, una de comissari/sària i una altra més de comissari/sària principal.

Notario ha recordat també que, "en paral·lel a les ofertes d'ocupació, subjectes a la taxa de reposició marcada pels Pressupostos Generals de l'Estat, per la qual cosa no es poden convocar totes les places que es convocarien de no existir aquesta restricció, estem utilitzant tots els recursos que tenim al nostre abast per dotar la Policia Local dels efectius necessaris, com és el cas de la incorporació d'efectius en actiu mitjançant el sistema de permutes i la incorporació d'interins".

Destacats