La plaça de l’Ajuntament de València estarà tancada en cap d'any

Guardar

Xisco Navarro_ValenciaExtra_PlaçaAjuntament
Xisco Navarro_ValenciaExtra_PlaçaAjuntament

La Policia Local de València reforçarà el seu personal a tots els barris i districtes de la ciutat durant les festes de Nadal per tal d'assegurar el compliment de les normes i evitar l'expansió de la pandèmia del coronavirus. S'incrementara el nombre d'agents d'entre 150 i 200 respecte a la presència habitual. I es controlarà, especialment, els espais de major concentració els centres comercials així com les festes il·legals que, segons ha assegurat hui l'alcalde de València, Joan Ribó, "seran objecte de vigilància perquè són un focus de propagació de la Covid-19". I per aquesta raó, i per evitar possibles agrupaments ciutadans, la plaça de l'Ajuntament romandrà tancada durant la Nit de Cap d'Any.

Aquestes mesures han sigut acordades hui a la Junta Local de Seguretat, que s'ha reunit amb l'objectiu d'establir directrius i previsions amb vista a les pròximes celebracions festives, i treballar conjuntament perquè es complisca la normativa de l'autoritat sanitària per lluitar contra el coronavirus.

En concloure aquesta reunió, l'alcalde Joan Ribó, qui s'ha mostrat "preocupat pel canvi de la tendència en l'evolució d'aquesta pandèmia", ha explicat que "a més de les tasques habituals, com ara perseguir la venda ambulant de productes falsificats, enguany hem d'articular mecanismes de control per evitar aglomeracions i les celebracions il·legals o dels locals que no complisquen les normes sanitàries". El primer edil, que ha assegurat, que l'Ajuntament atendrà les indicacions de les autoritats competents, també ha anunciat "una atenció especial durant els pròxims dies al compliment, amb seguretat, de la campanya comercial de Nadal, a més de posar el focus en altres assumptes com ara la falsificació de productes i els ciberdelictes".

Per la seua banda, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, que ha parlat d'un "Nadal diferent, amb una seguretat que se centra molt en el tema sanitari", ha detallat que l'increment de la plantilla de la Policia Local serà "en els dies més importants de la festa, després i en les vespres". De 75 a 100 policies locals per torn, "el que vol dir un increment d'entre 150 i 200 agents sobre la presència habitual de Policia Local a la ciutat, i amb una major atenció en les zones cèntriques perquè és on es registren més concentració de persones, tot i que aquest servici estarà present en tot el territori de la ciutat".

Aaron Cano també ha concretat accions puntuals com les que dura a terme el Grup GAMA durant la nit de Cap d'Any. "Malgrat que sabem que no hi haurà festes organitzades i que la Nit de Cap d'Any no serà com la d'altres anys, posarem, no obstant això, un punt GAMA en la zona centre de la ciutat, que encara està per determinar la ubicació, encara que segurament serà en Arquebisbe Mayoral, per a atendre possibles casos de violència de gènere en aquesta nit. Sabem que, encara que siga de manera més reduïda, hi haurà alguna celebració, insistisc, encara que siga molt reduïda; i, per si de cas tindrem aquest punt d'atenció contra la violència de gènere", ha manifestat.

LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT ESTARÀ TANCADA EN CAP D'ANY

Com a responsable de la Cultura Festiva, el regidor Carlos Galiana ha recordat que tant aquesta celebració com la cavalcada de Reis i Expojove han sigut anul·lades. "L'Ajuntament només ha organitzat teatre al carrer per tindre activitat dins d'allò que permet la pandèmia. "Amb tot –ha animat la ciutadania- tenim Nadal i els Reis vindran".

"La Regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València ha preparat tot un seguit de propostes nadalenques que substituiran la tradicional celebració d'Expojove ateses les restriccions derivades de la pandèmia per la Covid-19. Del 26 de desembre al 5 de gener els carrers i places de 18 barris i pobles de València acolliran totes les propostes programades, entre les quals hi ha concerts, espectacles de màgia o teatre, entre d'altres", ha explicat.

En representació del Govern Central, el subdelegat a la Comunitat Valenciana, Rafael Rubio, ha destacat "la importància de reforçar les mesures de seguretat tant en la campanya de Comerç com en la de les mateixes festes nadalenques", i ha apuntat que també hi haurà un increment de presència policial en l'estació de trens i altres nusos de comunicació de València.

"Estet pla de seguretat ve a estar funcionant més o menys en la línia del que han sigut en els anys anteriors només que enguany hi haurà una especial incidència perquè es complisquen les mesures sanitàries dictades per la Generalitat Valenciana fonamentalment en aquells espais d'oci i evitant que es produïsquen festes il·legals o concentracions que no tenen absolutament cap sentit i que la mateixa Conselleria de Sanitat ha prohibit", ha afegit.

La reunió de la Junta Local de Seguretat, aquest òrgan col·legiat de col·laboració i coordinació dels diversos cossos de policia i altres servicis de seguretat que operen a la ciutat ha sigut presidida per l'alcalde Joan Ribó i han participat, entre altres, els regidors de Protecció Ciutadana, Aarón Cano; Cultura Festiva, Carlos Galiana; i Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, així com el subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Rafael Rubio.

Destacats