La pilota valenciana torna a celebrar el Dia de la Dóna amb tallers i partides de categoria femenina

La celebració es durà a terme entre el 15 i el 17 d'octubre a València i Borbotó

Guardar

Presentació Dia de la Dona en la Pilota
Presentació Dia de la Dona en la Pilota

Després de més d'un any d'aturada, la Federació de Pilota Valenciana, en col·laboració amb la Fundació Esportiva Municipal (FDM), torna a organitzar el Dia de la Dona en la Pilota 'Va de dona', un esdeveniment que es durà a terme entre el 15 i el 17 d'octubre a València i Borbotó.

Hui, 13 d'octubre, la Fundació Esportiva Municipal de l'Ajuntament de València ha acollit l'acte de presentació del 'Va de dona', que ha comptat amb la presència de la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé, i el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán

Bernabé s'ha mostrat satisfeta pel treball conjunt de la regidoria d'Esports i la Federació de Pilota Valenciana i ha explicat que "en l'última edició ja parlàvem que teníem 500 jugadores, entre escoles esportives i federades, i ara ja podem dir que en són 700", i ha destacat que "és prioritari dotar d'espais a la pilota valenciana i treballar amb les Escoles Esportives per a garantir el futur de la pilota i de les dones en este esport".

Visibilitzar la pilota valenciana femenina

El Dia de la Dona en la Pilota pretén reivindicar el paper de les dones dins de l'esport autòcton i promoure la pràctica de la pilota entre les dones i les xiquetes. Per això, amb l'objectiu de donar visibilitat a les esportistes, al llarg del pròxim cap de setmana es duran a terme diverses partides en categoria femenina.

Els actes començaran el divendres 15 d'octubre amb l'Autonòmic d'One Wall femení Nivell A. La cita serà a les 18.00 h en Borbotó, lloc que també acollirà, un dia més tard, les partides d'One Wall dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana (JECV) en individual femení cadet i juvenil.

No obstant això, el plat fort de la celebració arribarà el diumenge 17 amb activitats des de les 9.00 hores fins a les 14.00 hores. La plaça Manises, el carrer Cavallers i els adjacents acolliran la Gran Festa Va de Dona.

Al llarg del matí es realitzaran tallers d'artesans i es jugaran partides mixtes de galotxades i raspall. Igualment, es podrà gaudir de les exhibicions de raspall amb les millors jugadores d'elit, escoles i clubs. Finalment, cap al migdia, s'atorgaran els Premis Anuals Va de dona.

 

 

Arxivat a:

Destacats