La música aplega a la platja amb el Valencia Beach Festival

12 grups i 3 sessions de DJs protagonitzaran la primera edició del festival

Guardar

Cartell del Valencia Beach Festival
Cartell del Valencia Beach Festival

En ple debat sobre la ja anomenada bombolla festivalera, el que és innegable és que a València bull l'activitat cultural. I un nou exemple el tenim aquest cap de setmana en un espai que fa escassament uns dies ha reobert al públic: l'edifici Veles e Vents a la Marina Reial. Així, aquest cap de setmana es presenta en societat el Valencia Beach Festival, una iniciativa sorgida de promotors valencians com són MundoSentidos i Tranquilo Música.

Des de divendres i fins diumenge, grups nacionals i internacionals, a més de diversos DJs estaran omplint de música l'entorn la zona marítima de la ciutat en la setmana en què s'ha celebrat el Dia de la Música.

Hui dijous n'hi haurà un aperitiu amb una festa de presentació a partir de les 20 hores, a l'edifici Veles e Vents, amb entrada gratuïta i amb presència de la música electrònica de l'escena valenciana. Begun Live!, LURBE b2b, Five Points, Averno i Nate Cabrera b2b Mr West, seran les propostes per a la nit de Sant Joan.

Però el vertader festival començarà divendres. Amb una proposta eclèctica i pensada per a tots, els protagonistes de divendres seran els veterans Buzzcocks, amb 40 anys de trajectòria al punk rock, però on també estaran Nueva Vulcano que tornen a València després de publicar l'EP "Nombres y apellidos". La nit la tancarà el soul que ens proposa la banda de Chicago, JC Brooks and the Uptown Sound. La jornada estarà amenitzada per 2 Many Critics DJ (Eduardo Guillot i Rafa Cervera).

Dissabte la música començarà a partir de les 19 hores, amb els valencians Red Buffalo, seguits de Crudo Pimento i Betunizer. El pop indie estarà representat amb Chucho, la proposta musical de Fernando Alfaro, Juan Carlos Rodríguez i Javier Fernández Milla, sorgida després de la desaparició dels Surfin' Bichos. Així, estaran presentant a València el seu nou disc, "Los años luz". Per tancar la nit, Guadalupe Plata estaran demostrant per què han sigut considerats com un dels grups més prometedors de l'escena nacional, amb el reconeixement als seus treballs en els premis UFI de la música Independent. El toc dels DJs de la jornada, estarà protagonitzat per les xiques de Hits With Tits, que treballen pel reconeixement de les dones a la il·lustració i la música.

Ja diumenge, n'hi haurà una jornada més relaxada, pensada per a gaudir del bon oratge, amb el cantautor nord-americà Marc Jonson, que visita Europa per primera vegada. El pop omplirà la Marina Reial amb l'actuació d' Alex Cooper i els 30 anys vivint en l'era pop, seguit de la música instrumental de James Taylor Quartet. Splendini DJ serà el responsable de la música que acompanyarà als assistents durant la jornada de diumenge.

Un festival pensat per a tindre continuïtat en el temps i per tal de portar la cultura musical a nous espais de la ciutat de València. Les entrades estan a la venda a través de onetwotix.com.

Destacats