La investigadora valenciana Dolors Corella protagonitza l’últim dels murals ‘Dones de Ciència’

L’obra, de l’artista Lluïsa Penella, s’ha presentat este matí en el marc de la Nit Mediterrània de les Investigadores

Guardar

1126 Mural Dones Ciència Dolors Corella (2)
1126 Mural Dones Ciència Dolors Corella (2)

La científica i investigadora valenciana, Dolors Corella, referent internacional en el desenvolupament de la Genòmica Nutricional, és la protagonista d’un mural de grans dimensions en l’Institut d’Educació Secundària Joanot Martorell, dins del projecte ‘Dones de Ciència’ impulsat conjuntament pel centre d’innovació de l’Ajuntament Las Naves i la Universitat Politècnica de València amb l’objectiu de visibilitzar i retre tribut a científiques de referència a escala nacional i internacional. L’obra, de l’artista valenciana Lluïsa Penella, s’ha presentat este matí amb l’assistència de Dolors Corella, en el marc de la Nit Mediterrània de les Investigadores (Mednight 2020).

Un mural de grans dimensions amb un retrat de la investigadora valenciana Dolors Corella inunda de ciència i art el pati de l’institut Joanot Martorell gràcies al projecte ‘Dones de Ciència’, impulsat pel centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament i la Universitat Politècnica de València. El treball, presentat hui en el marc de la Nit Mediterrània de les Investigadores (Mednight 2020), és obra de l’artista valenciana Lluïsa Penella, qui integra el retrat de Dolors Corella sobre un fons amb talls microscòpics que remeten directament al seu treball.

El regidor d’Innovació, Carlos Galiana, ha destacat que "mesclant ciència i art, contingut i continent, estem donant visibilitat als carrers, edificis públics i instituts al paper de la dona en la ciència, perquè les xiquetes tinguen referents a l’hora de decantar-se per uns estudis de ciències, perquè cada vegada més dones joves òmpliguen l’aules de carreres universitàries STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), i siguen capaces de trencar el famós sostre de cristall quan arriben al món laboral. Només així podrem tindre una ciutat més compartida, i parlar d’igualtat".

Amb este ja són quinze els murals del projecte ‘Dones de Ciència’, tots ells realitzats per dones artistes. Dolors Corella, protagonista de l’últim, ha incidit que "cal promocionar entre els xiquets i xiquetes, però també en tota la societat, la figura de les investigadores, perquè n’hi ha i molt bones i en tots els camps. S’ha d’acabar amb eixes falses creences que hi ha carreres que no són per a dones. La ciència és cosa de tots i totes". Per a la catedràtica de la Universitat de València "encara perduren en la nostra societat moltes herències, molts llocs comuns que han de derrocar-se ja. Per això, per a mi este projecte és una gran iniciativa".A l’acte de presentació també ha assistit el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, i la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, els quals han destacat la trajectòria de Dolors Corella i ha posat en valor el projecte ‘ Dones de Ciència’, així com l’autora del mural, Lluïsa Penella.

SOBRE DOLORS CORELLA

Dolors Corella, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública a la Universitat de València, és premi Jaume I d’Investigació Mèdica 2018. És investigadora en obesitat i nutrició i cap de grup del CIBEROBN des de 2006. També és directora de la Unitat d’Investigació d’Epidemiologia Genètica i Molecular a la Universitat de València des de 1998. Ha publicat més de 325 articles en revistes internacionals de gran impacte i ha dirigit més de 20 tesis doctorals. Actualment centra les seues investigacions en la integració d’òmiques juntament amb la nutrició i la gastronomia per aportar una visió més holística de la salut. És pionera en el desenvolupament de la Genòmica Nutricional.
Destacats