La incidència del virus en les aigües residuals de València es redueix fins a nivells similars als de l'estiu

Guardar

Una dona creua un pas de zebra en Benimàmet
Una dona creua un pas de zebra en Benimàmet

La presència del coronavirus en les aigües residuals de la ciutat de València està remetent, segons les dades oferides hui per la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía.

Per zones, els barris en els quals s'ha trobat una major incidència són Benimàmet, Poblats Marítims, Quatre Carreres i Olivereta. Li segueixen Trànsits (Saïdia, Rascanya, Benicalap i Campanar), Extramurs i Castellar, que estan per damunt de la mitjana.

Les anàlisis en les aigües residuals també revelen que hi ha menys restes de covid-19 a Eixample, el Saler, Natzaret, el Palmar i una part de Pla del Real.

"Amb moltíssim esforç de tots i de totes hem aconseguit reduir la incidència del coronavirus en les aigües residuals de València fins a nivells similars als d'estiu", ha explicat Elisa Valía, qui també recorda que "la millor garantia perquè la tinença es mantinga i no tornem arrere és seguir amb el compliment de les normes per a contenir l'avanç la pandèmia".

"Les dades que ofereixen les anàlisis són molt valuosos, però són especialment importants quan llancen informació després d'introduir alguna modificació en les mesures per a contenir la pandèmia, com ha ocorregut recentment. Estarem molt atents a l'impacte que pot tindre l'augment de mobilitat i l'obertura d'algunes activitats econòmiques per a anticipar-nos a possibles repunts", ha conclòs la regidora.

Destacats