La III edició de la campanya 'Comparte y Recicla' ha tornat a ser un èxit

Milers de joguets alegraran en Nadal als xiquets que més ho necessiten

Guardar

Font: aefj.es
Font: aefj.es

El passat 20 de juny, es va posar en marxa la III edició de la campanya solidària 'Comparte y Recicla' amb l'objectiu d'aconseguir el nombre més gran de joguets en bon estat perquè, aquells xiquets que ho necessiten, puguen continuar creant històries amb ells.

En les dues anteriors edicions, es va aconseguir al voltant de 24.000 joguets, per la qual cosa enguany no s'esperava menys. Fins al passat 17 de juliol, milers de famílies s'han anat acostant als bancs solidaris, que s'han instal·lat en un total de 500 empreses com El Corte Inglés, Hipercor, Juguettos o Toys R US entre altres, per a depositar aquells joguets, que poden tindre una 'segona vida'.

Amb esta iniciativa es pretén, d'una banda, solucionar les necessitats de les ONG i Associacions, ja que podran contactar a través de la web www.comparteyrecicla.com per a demanar joguets i, d'una altra, la integració laboral de persones amb discapacitat amb l'ajuda del Centre Especial d'Ocupació (ILADE) de l'Associació Despertar de Castalla, que han sigut els encarregats de la selecció de joguets.

Altres col·laboradors en esta campanya han sigut diferents fundacions com Seur, encarregada de l'arreplega de joguets en els punts de venda, Ecotic, amb la missió de separar les peces dels joguets que no estan en bon estat per a tornar a processar-los en nous materials o Smurfit Kappa i Envases Durá, que han cedit caixes per a la preparació dels lots.

Moltes empreses implicades en un projecte que farà feliços a milers de xiquets en Nadal. I és per este motiu pel qual la campanya s'ha dut a terme a l'estiu. Amb la gran quantitat de joguets que reben, necessiten temps per a separar els joguets en bones condicions o reciclar els que no són aptes per a continuar jugant.

Ja han arribat els joguets als centres de reprocessament, on els comprovaran els mecanismes, els netejaran a fons, els faran nous pentinats... En definitiva, una posada al punt perquè tots estos joguets puguen ser repartits no sols a Espanya, sinó també en països com Nicaragua, República Dominicana o Benín, perquè puguen continuar creant rialles, sons i il·lusió.

Destacats