La Guàrdia Civil desallotja el Forn de Barraca i inicia la seua destrucció el dia de la Vaga pel Clima

El dispositiu policial impedeix el treball dels periodistes per a relatar l'ocorregut

Guardar

Forn de Barraca Per L'horta
Forn de Barraca Per L'horta

Un dispositiu de la Guàrdia Civil ha iniciat, aquest matí, un nou intent de desallotjament d'aquells que han acampat en el Forn de Barraca. Aquesta edificació històrica es va convertir en símbol de la conservació de l'Horta, però ara s'està derruït per l'ampliació de la V21. Una ampliació rebutjada per València, els tècnics de la qual van assenyalar com a innecessària, i aprovada pel Ministre de Foment, José Luís Ábalos, que va ser regidor en el mateix ajuntament.

Segons ha informat Per l'Horta en les seues xarxes socials, el "Forn de Barraca ja és història". Aquest matí, alguna cosa abans de les 7, la Guàrdia Civil ha iniciat un desallotjament que els acampats han titllat de "desproporcionat". Un moment en el qual el mateix dispositiu impedia a Raquel Andrés, periodista de La Vanguardia, exercir el seu treball des de 700 metres de distància.

Fins fa poc més d'una hora, dues persones resistien en la teulada del Forn de Barraca per a impedir el seu desallotjament. No obstant això, quan han sigut expulsats, els tècnics han iniciat una ràpida actuació per a derruir l'edifici emblemàtic.

https://twitter.com/perlhorta/status/1177496435589124098

L'ampliació és un projecte que data de l'anterior govern, però és el Ministre d'Interior, José Luís Ábalos, nascut a Torrent, en l'Horta Sud, el que finalment ha signat el que suposarà arrasar amb 80.000 metres quadrats d'horta productiva. En la zona a destruir està el mateix Forn de Barraca i l'Alqueria de Bayarri, totes dues de principis del segle XIX. Segons denuncien des de Per l'Horta, part de la responsabilitat recau també en el principal soci del Botànic, el PSPV, que no va presentar al·legacions al pla.

https://twitter.com/perlhorta/status/1177497222943928320

Segons Per l'Horta, sembla que una persona ha sigut detinguda. Després, la xifra s'ha augmentat a quatre persones. La destrucció d'aquest edifici, que s'ha convertit en símbol de la lluita pel valor ambiental de l'Horta, coincideix amb el dia de la Vaga Mundial pel Clima.

Destacats