La goril·la Virunga del Bioparc celebra el seu tercer aniversari entre regals i amb una pastís de les seues delícies favorites

Guardar

gorila_bioparc
gorila_bioparc

La goril·la Virunga del Bioparc de València ha rebut una festa sorpresa d'aniversari aquest dissabte. Amb motiu del seu tercer aniversari, el recinte del grup reproductor de goril·les ha començat el dia decorat amb garlandes, regals i un gran pastís elaborat amb les seues delícies favorites.

La xicoteta Virunga, que hui complia tres anys, ha sigut el focus d'atenció de tots i no ha parat de divertir-se amb els regals i jugant amb els seus germans Ebo, Pepe i el bebé Félix, ha explicat el parc en un comunicat.

Virunga va nàixer fa tres anys i, des de llavors, cada 17 d'agost l'equip de cuidadors de Bioparc sorprenen la família de goril·les decorant el seu recinte amb elements plens de color, olor i sabor com a garlandes, regals i, per descomptat, un gran pastís d'aniversari.

Aquesta celebració forma part del protocol de benestar animal del centre i també té una causa: "Suposa una oportunitat per a cridar l'atenció sobre la greu situació en la qual es troben aquests primats", ha explicat el Bioparc

El nombrós públic, entre els quals es trobaven turistes de diferents nacionalitats, romania expectant i just a les 11.00 hores del matí la família de goril·les al complet ha eixit a descobrir tot el que li havien preparat.

Els quatre goril·les nascuts en Bioparc han interactuat amb les sorpreses i jugat entre ells: Ebo de sis anys, Pepe d'un any, el xicotet Félix nascut el mes d'abril passat i Virunga, "que no parava ni un moment, com si sabera que era el seu dia", relaten des del centre.

Això sí, tot sota la mirada dels adults que també han gaudit de les delícies de la festa: les mares, Nalani, Ali i Fossey i, per descomptat, Mambie, el pare i mascle reproductor.

L'"ESPERANÇA" D'UNA ESPÈCIE

Virunga, igual que els seus germans, representen l'"esperança" per a la seua espècie, perquè tots són fruit de l'esforç coordinat de l'important programa internacional de conservació exsitu EEP, en el qual participa el Bioparc de València.

Els goril·les són una de les espècies amb major amenaça d'extinció i estan catalogats en "perill crític" (Critically Endangered) en la Llista Roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN).

La Fundació BIOPARC que col·labora en el projecte EBO, que dóna nom al primer goril·la nascut en la Comunitat Valenciana. Per part seua, la xicoteta goril·latambé porta un nom carregat de simbolisme.

Virunga va ser el primer parc nacional d'Àfrica, declarat Patrimoni de la Humanitat i actualment "santuari" dels goril·les de muntanya. Allí va ser on la primatòloga Dian Fossey va desenvolupar el seu treball i va despertar l'amor cap a aquests animals gràcies al llibre i posterior pel·lícula protagonitzada per Sigourney Weaver 'Goril·les en la boira'.

Destacats