La Generalitat limita a sis les reunions familiars i avança el toc de queda a les 23h

Així ho han anunciat el president Puig i la consellera Barceló en una roda de premsa en la qual a més s'ha anunciat un confinament perimetral "més reforçat"

Guardar

4A8A0943
4A8A0943

Ahir la mateixa consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, constatava que el pont de desembre havia "esgavellat" la tendència a la baixa de la corba de contagis diària en la Comunitat Valenciana. I ara, com ja es preveia, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un enduriment de les restriccions per al pla de Nadal que inclouen, entre altres aspectes, la reducció de persones en reunions socials. D'aquesta forma ha deixat clar, si no hi ha canvis en els pròxims dies, com es pot celebrar Nadal a València.

En primer lloc, les reunions ja no podran congregar a 10 persones, sinó a 6, tal com ha assenyalat el cap del Consell, Ximo Puig, que ha reiterat que les persones que es reunisquen durant les festes nadalenques no hauran de ser de més de dos nuclis familiars amb l'objectiu de reduir al màxim la possibilitat de contagi i la seua transmissió.

Respecte al toc de queda, la Generalitat ha anunciat que l'avança a les 23 hores, excepte el 24 i 31 de desembre que es permetrà la mobilitat nocturna fins a les 00 h. D'altra banda, el president Puig, ha afirmat que el confinament perimetral, aplicat fins al 15 de gener, es reforçarà amb els cossos i forces de seguretat de l'estat i que només es permetrà l'entrada de persones residents i empadronades en el territori valencià. D'aquesta manera, es posa punt final a la polèmica i al dubte quant als afins, ja que a la Comunitat Valenciana només podran entrar les persones que residisquen en ella.

L'anunci s'ha produït després de la celebració ahir a la tarda del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut en la qual s'analitza la situació de la pandèmia entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. Ahir, Barceló ja va avançar que s'anava a analitzar el repunt després del pont, que havia "esgavellat" la situació, per a veure si s'anaven a aplicar més limitacions per Nadal, i va deixar clar que des del principi s'ha dit que "les mesures mai són inamovibles".

Així mateix, el president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit aquest matí en una reunió extraordinària de la comissió interdepartamental on els vicepresidents Oltra i Dalmau i diversos membres del Consell han acceptat aquestes noves restriccions.

D'aquesta forma, Nadal a València podrà celebrar-se amb un màxim de 6 persones, sempre que no se sobrepassen els dos nuclis de convivència, amb una mobilitat nocturna fins a les 23 h, excepte el 24 i 31 de desembre que es podrà ser al carrer fins a les 00 h, i quant al confinament perimetral solo els i les valencianes podran estar en aquest mateix territori.

Destacats