La Generalitat estudiarà la celebració del 9 d'Octubre "en el seu moment"

Guardar

palau de la generalitat valenciana presidencia vlcextrafoto carles desfilis-1
palau de la generalitat valenciana presidencia vlcextrafoto carles desfilis-1

El president de la Generalitat, Ximo Puig, confia en la celebració del 9 d'Octubre "amb les circumstàncies en les quals en eixe moment es trobe" la pandèmia, d'acord amb els experts, amb un gran homenatge dels valencians a les víctimes i treballadors de serveis públics essencials, especialment sanitaris.

Puig, en una entrevista a Europa Press, garanteix així que el Consell prendrà les decisions oportunes per a un Dia de la Comunitat segur, després que l'Ajuntament de València haja anunciat aquest divendres que estudia com dur a terme les celebracions amb la màxima seguretat i que veu impossible la mascletà, l'entrada de Moros i Cristians o la Processó Cívica.

"La Generalitat, en el seu moment, prendrà les decisions oportunes. La nostra voluntat és que, en qualsevol cas, el 9 d'Octubre se celebre amb les circumstàncies en les quals en eixe moment estiga la Comunitat Valenciana", afirma en relació amb l'evolució del coronavirus.

A partir d'ací, Puig confia que la festa dels valencians servisca d'homenatge de tota la Comunitat als familiars i persones afectades, a les víctimes i als treballadors que no han parat i segueixen durant la pandèmia "fent un esforç enorme i als quals els devem el degut reconeixement".

En aquesta mena d'actes, recalca, el Consell sempre ha sigut "molt rigorós" i continuarà sent-ho, amb el que el 9 d'Octubre "es farà d'acord amb el que els experts determinen que siga més oportú". "I es farà al seu degut temps".

Destacats