La Generalitat demana al Ministeri d'Hisenda que incloga en els PGE de 2017 una línia de finançament per al transport metropolità de la zona de València

Guardar

Metrovalencia_Línea_5
Metrovalencia_Línea_5

La Conselleria de Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha sol·licitat al Ministeri d'Hisenda que incloga en els Pressupostos Generals de l'Estat del 2017 una línia de finançament per al transport metropolità de la zona de València. El Consell ha treballat i ha fet passos importants per a la creació de l'Autoritat de Transport Metropolità de València, que començarà a funcionar a partir de l'any que ve i, per això, es considera necessari rebre finançament per a esta entitat.

En este sentit, la conselleria ha enviat una carta al ministeri perquè pressuposte en 2017 una línia per a esta finalitat, ja que el Consell crearà el pròxim dia 1 de gener l'Autoritat de Transport Metropolità com a organisme de coordinació institucional encarregat de la planificació conjunta de xarxes i servicis i la gestió integrada del sistema de transport públic metropolità de València. A més, també s'ha traslladat al ministeri que s'està avançant en els treballs necessaris per a disposar d'un pla de mobilitat urbana sostenible en l'àrea metropolitana de València.

En este context, el director general Carlos Domingo ha assegurat que és "imprescindible corregir el greuge comparatiu de València respecte a altres zones, com Barcelona o Madrid, que enguany han rebut 98 i 126 milions d'euros, respectivament".

Destacats