La Generalitat constitueix la Comissió Tècnica per a l'Estudi d'Alternatives a la Crema de la Palla de l'Arròs

Guardar

17-01-11_comision_tecnica_paja_arroz
17-01-11_comision_tecnica_paja_arroz

La Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha constituït la Comissió Tècnica per a l'Estudi d'Alternatives a la Crema de la Palla de l'Arròs en l'Albufera, com a resultat del compromís adquirit amb el sector i amb els municipis de l'entorn del llac.

En la seua primera reunió, en la qual han estat presents el secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, i el d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, s'ha analitzat els resultats dels informes de qualitat ambiental relatius a la combustió de la palla durant l'últim període.

Així mateix, s'han estudiat diverses alternatives vinculades a la retirada de la palla perquè puga ser utilitzada en processos relacionats amb el compostatge de residus urbans, amb els llots de depuradores o la seua introducció en la producció d'envasos biodegradables.

Els membres de la comissió han coincidit a assenyalar la definició de la logística com el repte més gran per a la retirada de les restes vegetals.

A més, s'ha considerat la possibilitat de realitzar modificacions normatives per a contribuir a la consecució de l'objectiu de la comissió, que és reduir en les pròximes campanyes la crema d'aquest residu del cultiu de l'arròs fins a fer-la totalment prescindible.

La comissió ha quedat composta per tots dos secretaris autonòmics, el director general de Mitjà Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Març, que exercirà com a portaveu i coordinador, la directora general de Prevenció d'Incendis Forestals, Delia Álvarez, el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, la directora general de Desenvolupament Rural i PAC, María Teresa Cháfer, personal del Parc Natural de l'Albufera, personal tècnic de la conselleria de les àrees de Qualitat Ambiental, de Sanitat Vegetal, del Servei de Producció Ecològica, Innovació i Tecnologia i representants de l'Institut Valencià de Recerques Agràries (IVIA).

Arxivat a:

Destacats