La Generalitat assumirà el finançament del Punt de Trobada Familiar de València

Guardar

La regidora de Benestar Social, Consol Castillo, i la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, han mantingut una reunió en la qual, entre altres assumptes, s’ha tractat la situació del Punt de Trobada Familiar de València, l’únic dels 18 existents a la Comunitat Valenciana que es gestiona municipalment de manera majoritària i no des de la Conselleria.

Oltra s’ha compromés a multiplicar per dos durant l’any 2017 els recursos que fins ara dedicava la Generalitat a este servici, així com a assumir de manera completa el cost del Punt de Trobada Familiar l’any 2018. Oltra ha explicat a Castillo que la Conselleria treballa en un replantejament d’este servici per a millorar l’atenció que s’oferix a la ciutadania en estos centres. Així, tant l’Ajuntament com la Generalitat s’han compromés a treballar braç a braç en el nou concepte d’atenció a les famílies en situacions de conflicte. L’objectiu és que la mediació es convertisca en un eix central.

La Generalitat, de fet, ha plantejat a la ciutat de València que siga la pionera de l’aplicació d’este nou model de Punt de Trobada, la llei del qual presentarà pròximament la Conselleria. La regidora Castillo s'ha mostrat molt favorable a esta proposta.

De nou, es tracta d’una acció emmarcada en un pla de racionalització dels recursos de l’Ajuntament en esta matèria ja que, segons ha explicat la regidora de Benestar Social, “l’equip de govern anterior decidia quins servicis socials subvencionava o no basant-se en simpaties personals”. Això ha comportat que durant els anys de govern popular s’hagen dedicat nombrosos recursos a servicis que corresponien a la Generalitat i, en canvi, s’hagen abandonat col·lectius que sí que depenen de l’Ajuntament”, ha afirmat Castillo.

Este acord se suma a l’aconseguit també el mes de maig pel qual l’Ajuntament transferirà a la Generalitat la concessió de places de la residència de Vall de la Ballestera. Estes gestions dutes a terme per Castillo permetran a la Regidoria de Benestar Social disposar de més pressupost a partir dels pròxims anys per a destinar-lo a col·lectius que fins ara no han estat previstos per part de l’Ajuntament.

Destacats