La Fundació Esportiva municipal llança la campanya «per una pràctica esportiva responsable»

Pilar Bernabé ressalta que la campanya té com a objectiu promocionar un esport segur en les instal·lacions municipals

Guardar

1018 embargada campaña 02
1018 embargada campaña 02

La Fundació Esportiva Municipal ha posat en marxa la campanya «Per una pràctica esportiva responsable», dirigida a «tota la població que practica alguna modalitat esportiva, posant èmfasi en aquelles i aquells esportistes que siguen federats». Així ho ha anunciat la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, qui ha apel·lat a «la responsabilitat individual de cada esportista que desenvolupa la seua activitat física en les instal·lacions municipals».

«Ateses les circumstàncies actuals, la campanya se centra en la importància que té complir totes les mesures en matèria de prevenció i seguretat que han sigut establides en les instal·lacions", ha subratllat i ha fet una crida a «la responsabilitat individual» perquè juntament amb els protocols i les mesures excepcionals que s'han adoptat, ha indicat, «és necessària per a evitar que s'hagen de tornar a tancar les instal·lacions».

Per això, ha considerat «imprescindible generar una consciència, tant a nivell individual com social, que contribuïsca de manera eficaç a reduir al mínim el risc de contagi mentre es practica esport». Pilar Bernabé ha precisat que «la campanya s'ha estructurat al voltant de les tres mesures enfront de la covid amb les quals la majoria de la població ja es troba familiaritzada i posa en pràctica en el seu dia a dia: l'ús de màscares, el gel hidroalcohòlic i la distància de seguretat».

Partint d'estes premisses, cadascuna d'estes tres mesures es representa mitjançant la seua implementació en cartells que s'adapten a un context esportiu. Així, en un dels cartells, es pot observar com un grup de joves futbolistes posen amb la mascareta (l'ús de les màscares és obligatori en els moments en què no s'estiga practicant l'activitat física en les instal·lacions esportives municipals).

En un altre dels cartells, s'estableix una metàfora visual mostrant a una halteròfila que, en el moment previ a l'alçament de pes, en comptes de posar magnesi a les seues mans s'aplica gel hidroalcohòlic. D'esta manera, es pretén ressaltar la importància que cobra el fet no sols de llavar-se les mans, sinó també de desinfectar-li-les amb freqüència, especialment després d'usar equipament esportiu que és compartit amb més persones.

L'últim dels cartells incideix en la importància que té mantindre, sempre que siga possible, una distància de seguretat d'almenys metre i mig entre persones. Esta mesura s'ha il·lustrat mitjançant la representació d'una carrera en la qual s'observa a tres atletes que corren per una pista d'atletisme amb un carrer sense ocupar que actua a manera de separació entre cadascuna d'elles. Al fons, les graderies del públic estan buides.

Pilar Bernabé ha ressaltat que «després de l'estiu, hem observat com s'ha produït un increment significatiu en el nombre percentual d'esportistes federats que acudeixen a entrenar a les instal·lacions municipals». «A causa d'este increment és necessari posar l'accent en la responsabilitat individual amb la finalitat de reduir al mínim el risc de contagi».

A partir del pròxim dilluns, 19 d'octubre, la campanya es difondrà a través de la col·locació de cartells en diversos suports publicitaris repartits pels carrers de la ciutat. A més, tindrà el suport de les diferents xarxes socials i canals online, tant de la Fundació Esportiva Municipal com de l'Ajuntament de València, juntament amb totes les entitats o associacions esportives que vulguen sumar-se a la campanya.

Arxivat a:

Destacats