La Formació Professional creix en 2.530 alumnes i ja supera els 89.500 estudiants

Guardar

aula_recurso
aula_recurso

La Formació Professional (FP) valenciana inicia el nou curs 2019-2020 amb 89.508 alumnes matriculats als centres sostinguts amb fons públics, 2.530 estudiants més que l’exercici anterior. En termes relatius, l’estudiant d’FP valencià augmenta un 3 % respecte al curs 2018-2019.

Al voltant de la meitat dels 129 títols diferents de grau mitjà i superior que ofereix el sistema valencià d’FP han cobert més del 90 % de les places de primer curs que han oferit una vegada tancada la segona fase de la matrícula.

Cal destacar que aquest volum de matrícula d’inici de curs no és encara definitiu ja que segurament creixerà en els pròxims mesos pel fet que es manté oberta la inscripció a aquells cicles amb places lliures, que continuen admetent alumnat.

Així, en el primer curs del grau mitjà, al qual s’accedeix des de l’ESO o l’FP Bàsica, queden 2.763 places lliures, el 13 % d’una oferta global de 23.588 places. Mentrestant, en el grau superior, al qual s’entra des de Batxillerat o des del grau mitjà, encara es pot optar a 3.181 places, el 17 % de les 20.303 oferides.

La matrícula creix un 6 % a les comarques d’Alacant i Castelló

Per comarques, Alacant comença aquest nou curs amb 30.837 alumnes d’FP, 1.759 estudiants més que l’exercici anterior, la qual cosa suposa un augment de la matrícula del 6 %. A les comarques de Castelló l’FP també guanya un 6 % d’alumnat ja que té ara 10.449 estudiants, 598 més que el curs 2018-2019. A les comarques de València la matrícula creix un 3 %, ja que arriba a 48.222 alumnes, 2.530 més que el curs passat.

El catàleg valencià de cicles d’FP de grau mitjà inclou 49 títols diferents. Vint d’aquests han cobert més del 90 % de les places de primer que han oferit aquest curs. El més demandat ha sigut el grau mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria. En segon lloc se situa el grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes.

Els títols de grau mitjà amb més de 500 places en primer curs que han cobert totalment la matrícula o en els quals queden molt poques vacants (menys del 2 %) són: Atenció a Persones en Situació de Dependència, Conducció d’Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural, Cures Auxiliars d’Infermeria, Farmàcia i Parafarmàcia, i Sistemes Microinformàtics i Xarxes.

L’oferta de grau superior sostinguda amb fons públics desplega 80 títols distints al territori valencià, 40 dels quals també han cobert més del 90 % de les places. Entre els cicles superiors que tenen més demanda hi ha Educació Infantil, Integració Social i Laboratori Clínic i Biomèdic.

Sis títols de grau superior, cadascun amb una oferta de més de 500 vacants, han cobert pràcticament totes les places (més del 98 % d’ocupació). Són els cicles informàtics de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma (DAM) i Desenvolupament d’Aplicacions Web (DAW), Educació Infantil, Ensenyament i Animació Socioesportiva, Integració Social i Laboratori Clínic i Biomèdic.

En els 24 títols diferents que s’ofereixen d’FP Bàsica l’ocupació és del 88 % en primer curs. El primer curs dels cicles de grau mitjà té una ocupació del 87 %, mentre que en aquest mateix nivell del grau superior s’ha cobert el 83 % de les vacants.

Ampliació de l’oferta amb 42 cicles formatius més, dos dels quals són nous

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport està fent un esforç important per acostar l’oferta formativa a les necessitats del teixit productiu valencià, i així afavorir també una millor ocupabilitat futura de l’alumnat. Per això ha ampliat aquest curs l’oferta de cicles formatius obrint-ne 42 més.

Dos d’aquests cicles s’implanten per primera vegada en el sistema educatiu valencià: són el grau mitjà de Xarxes i Estacions de Tractament d’Aigües i el grau superior de Fabricació de Productes Farmacèutics, Biotecnològics i Afins. El primer ha cobert per ara 52 de les 80 places que ofereix (el 65 %) mentre que el segon pràcticament ha completat matrícula amb 29 de les 30 places ocupades.

Destacats