La Federació de Veïns i l'Ajuntament obren una nova línia de comunicació

Permitirá a ambas partes conocer las novedades en materia de alumbrado y las principales quejas vecinales.

Guardar

Federación de Vecinos
Federación de Vecinos

La presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de València (FAAVV), María José Broseta, acompanyada de diversos membres de la Junta Directiva, va mantenir ahir una reunió amb el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, per conéixer de primera mà el Pla d'eficiència Lumínica de València, que està previst que ho aprove la Junta de Govern Local del pròxim divendres i es pose en marxa a finals d'any.

Ambdues parts van coincidir en la necessitat de canviar la política d'enllumenat desenvolupada en els últims 20 anys a la ciutat de València i en l'objectiu final de cercar una millor qualitat de vida dels veïns i veïnes, "siguen del barri que siguen o del districte al qual pertanyen", va declarar Broseta. La presidenta de la Federació també va afegir que el Pla, a primera vista, "ens ha semblat molt interessant, ja que, encara que la idea és millorar l'enllumenat exterior municipal al llarg dels anys vinents, aquest primer pas ja suposa un avanç important perquè es van a cobrir tots els barris, sobretot els de la perifèria que són dels que més queixes veïnals teníem".

La dirigent veïnal ha recordat que des de la Federació de Veïns es porta molts anys lluitant contra la contaminació lumínica i, per això, "estem satisfets que aquests canvis hagen de suposar una reducció de la mateixa i una major eficiència energètica de les instal·lacions d'enllumenat públic".

Així mateix, María José va traslladar al regidor Campillo la problemàtica existent en alguns carrers de la ciutat a causa de la proximitat de les lluminàries a arbres frondosos que provoquen que es tapi completament la llum i, en conseqüència, es creen zones d'ombra innecessàries si es realitzés la corresponent poda. Davant d'aquesta situació, el delegat de Govern Interior, que va reconéixer el problema, es va comprometre a estudiar-lo amb la seua companya de Corporació i regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, per buscar la millor solució possible tan prompte com siga possible.

Finalment, l'edil va lliurar a la Federació un dossier amb tota la informació detallada del Pla d'Eficiència Lluminosa de València, document que María José Broseta s'ha compromés a fer arribar a totes les associacions que integren la Federació de Veïns.

Arxivat a:

Destacats