La Fe redueix un 2% l'absentisme en les consultes externes gràcies al recordatori a través de SMS

Guardar

SMS
SMS

El Departament de Salut València La Fe ha reduït en un 2% l'absentisme de pacients citats per a les consultes externes gràcies a l'enviament d'un missatge SMS. Aquest avís es realitza tant per a les consultes en l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe com en el Centre d'Especialitats del Carrer Alboraia, on aquest absentisme s'ha reduït un 6%.

En el primer semestre del 2014, havia programades 410.000 cites en Consultes Externes, però el 13,28% de la població citada no va acudir. No obstant això, en el mateix període de gener a juny del 2016, i encara que les cites van ascendir a 435.000, l'absentisme es va reduir fins a l'11,27%, un 2% menys de no assistència. Aquest 2% és l'equivalent a prop de 8.700 consultes semestrals que no s'han perdut, gràcies a recordar als usuaris que havien d'acudir a la seua cita.

El procediment de record de cita consisteix en l'enviament d'un missatge SMS amb 48 hores d'antelació a aquelles persones citades en consultes externes, en el qual s'indica el dia i l'hora, el servei clínic de la consulta i la ubicació d'aquesta. En cas que tinguen més d'una cita el mateix dia, s'envia el missatge referent a la data, servei i ubicació de les cites del dia, indicant únicament l'hora de la primera. No obstant això, si les altres cites són en els serveis de Radiodiagnòstic o Anàlisis Clíniques, les i els pacients rebran diferents missatges recordatoris amb totes les dades, inclosa l'hora.

Per aquest motiu, és important que els usuaris del Departament de Salut València La Fe tinguen actualitzats les seues dades personals, sobretot el seu número de telèfon mòbil (o d'un familiar o acompanyant habitual), per a poder fer-los arribar aquest recordatori.

Destacats