La Falla Municipal de 2021 transmetrà el concepte "d'aprendre jugant"

A més, la Falla Municipal de 2020 “la podrem plantar, i es cremarà en una data especial” que encara està per determinar

Guardar

0617 falla infantil municipal 2021 1
0617 falla infantil municipal 2021 1

Ceballos i Sanabria seran els encarregats de donar vida a la Falla Municipal Infantil de 2021. Per segon any consecutiu, i per onzena vegada en la història, aquests artistes fallers han aconseguit conquistar al jurat que, per unanimitat, van decidir que la seua proposta 'També?' representara a la ciutat de València en les Falles de 2021. "Estem molt il·lusionats i molt contents que un jurat tan divers haja triat la nostra proposta per unanimitat".

El jurat ha estat format per representants tant del Gremi d'Artistes Fallers com de València Capital de Disseny 2022, així com per membres de la Federació de Falles d'Especial, el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana i Payasospital. "Creiem que el que ha agradat al jurat ha sigut el concepte de falla que presentem. És molt pròxima al públic infantil, molt divertida i, sobretot, molt didàctica perquè el que volem transmetre és eixa idea d'aprendre jugant", conta José Luís Ceballos a aquest diari.

Molt poc poden dir sobre com serà la Falla Municipal Infantil de 2021, però "estem treballant en la definició del projecte, i volem mantenir el secret per a, en la presentació de l'esbós, causar eixa sorpresa i eixa emoció que volem que transmeta el projecte". "Després de la suspensió de les Falles de 2020, aquesta reelecció ens ha tornat a carregar les piles".

I, què passarà amb la falla de 2020? "Podrem tancar el cicle", explica José Luís Ceballos."Des de l'Ajuntament ens han dit que, en una data especial que està per determinar, podrem plantar el monument municipal de 2020, la gent podrà visitar-ho i, finalment, es cremarà".

Ceballos i Sanabria conformen un equip artístic pluridisciplinari, que centra la seua creació artística en el món de les falles infantils, la il·lustració, l'escultura i la conservació i restauració de béns del patrimoni cultural. José Luis Ceballos García (València, 1978) és llicenciat en Belles arts i té un màster especialista professional en Conservació i Restauració de Béns Culturals, en sengles casos per la UPV. Per part seua, Francisco Sanabria Casado (València, 1979) és llicenciat en Història de l'Art per la UV i en Belles arts per la UPV i va cursar el mateix màster que Ceballos.

En 2014 van ser finalistes en els I Premis "Talent Jove de la Comunitat Valenciana', en la modalitat de cultura, atorgats pel diari Levante-EMV. Enguany haurien d'haver plantat la seua desena falla municipal infantil, després d'haver plantat ininterrompudament a la Plaça de l'Ajuntament des de 2008 fins a 2016.

Arxivat a:

Destacats