La Falla Immaterial de 2021 homenatja el cant tradicional valencià

Guardar

fallas 2020
fallas 2020

La Universitat de València (UV) presenta en el Centre Cultural La Nau la Falla Immaterial 2021, que aconsegueix enguany la seua cinquena edició amb el mateix objectiu d'unir tradició, intel·ligència artificial i divulgació científica. En aquesta ocasió, el tema central és el cant tradicional valencià.

El projecte --impulsat des de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE-UV)-- es basa a emprar la intel·ligència artificial per a mostrar a través de les Falles el cant tradicional valencià.

Un any més aquest projecte serà interactiu i participatiu ja que perquè siga possible requerirà la implicació de la ciutadania. La intel·ligència artificial interactuarà amb el públic per a construir les falles per mitjà del cant i l'ús de telèfons mòbils. Per això, caldrà accedir a la web la Falla Immaterial que, amb la participació de les persones usuàries, recorrerà a les ones sonores per a tindre tots els monuments plantats i iniciar La Cremà virtual el pròxim 19 de març.

Totes les activitats culturals que es desenvoluparan al voltant de la Falla i que enguany --per la situació pandèmica-- tindran un caràcter en línia: es podran consultar des del canal YouTube de l'ETSE-UV.

El Claustre del Centre Cultural La Nau també acull una instal·lació interactiva que reprodueix a través de diverses pantalles la imatge dels monuments plantats fins ara.

Destacats