La Diputació lliura els primers premis Celia Amorós per a visibilitzar la lluita contra la violència de gènere

Reconeix la tasca de la fiscal Rosa Guiralt, l’Ajuntament de Quart de Poblet i l’Associació de Dones Separades i Divorciades de València en l’acte previ al Dia Contra la Violència de Gènere

Guardar

Premios Celia Amorós foto_Abulaila (6)
Premios Celia Amorós foto_Abulaila (6)

Conscienciar i sensibilitzar a la societat sobre la violència de gènere, així com reconéixer l'important treball que porten a terme les associacions de dones en la lluita contra aquest problema, que en lo que va d’any ha deixat 39 víctimes mortals. Aquest ha sigut el principal objectiu de l'acte institucional que la Diputació de València ha celebrat en el Saló de Reines de la seu de la institució provincial, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere del 25 de novembre.

En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “la violència de gènere és un problema de tota la societat, i des d'aquesta institució anem a seguir recolzant als ajuntaments per a passar de les paraules als fets i aconseguir una igualtat real i efectiva que reconega el dret de les dones a viure lliures de violència”.

Rodríguez s'ha expressat així en l'acte institucional de la Diputació amb motiu del Dia Contra la Violència de Gènere, en el qual ha apostat per “eliminar el model patriarcal amb el qual aquesta institució no s'identifica”, al mateix temps que es promou la igualtat per evitar la violència, especialment “a través de la prevenció entre la gent jove, generant models de convivència saludables i igualitaris, per exemple a través del programa ‘Àgora amb la Dipu’ o del congrés de pensament feminista ‘Feminario’, que enguany ha celebrat la seua primera edició.

La gran novetat d'enguany en l'acte del 25N és l'organització dels I Premis Celia Amorós Diputació de València contra la Violència de Gènere, en honor a la reconeguda filòsofa i assagista valenciana, referent clau en l'anomenat feminisme d'Igualtat. “Volíem reconéixer aquesta figura imprescindible per a comprendre tot el treball que s'ha estat fent en matèria d'Igualtat, sobretot pel que es refereix a la lluita per la Igualtat real”, ha assenyalat la diputada de l'Àrea d'igualtat, Joventut i Esports, Isabel García.

En aquesta primera edició s'ha reconegut el treball de la fiscal delegada de Violència de Gènere Rosa Guiralt, el de l'Associació de Dones Separades i Divorciades de València, així com la tasca de l'Ajuntament de Quart de Poblet, pioner de la Xarxa de Municipis Sense Violència de la Comunitat Valenciana. Així mateix, en l'acte també s'ha posat en valor el treball de les associacions de dones, amb un vídeo en el qual s'han mostrat alguns dels projectes en els que es treballa per a millorar la vida de les víctimes d'aquesta situació.

La pròpia Celia Amorós ha volgut estar present en l'acte. En el seu discurs ha agraït a la Diputació de València la creació d'aquests premis, i ha assenyalat que “lluitar contra la violència de gènere és lluitar contra l'atac al gènere humà”. De la mateixa manera, ha apostat per la unitat i el reconeixement a totes les persones que treballen per acabar amb aquest problema, perquè “la humanitat solament és real quan s'identifica als qui la integren”, ha assegurat.

Però aquest acte institucional no és l'únic que la Diputació de València ha organitzat amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. En la seua aposta per les polítiques d'Igualtat, aquesta setmana s'ha instal·lat en el pati del Palau de la Batlia una olivera, l'anomenat ‘arbre dels desitjos’, en el qual qualsevol ciutadà pot deixar el seu missatge en defensa de la Igualtat. A més, també s'ha adornat amb les fotografies de la campanya ‘Un retrat contra el maltractament’, amb la qual seguidors del Llevant UD i del València CF van deixar fotografies amb missatges contra la violència de gènere.

Finalment, el pròxim dia 27 de novembre en el festival Igual-ment Fest, promogut per l'Ajuntament de València, la Diputació estarà present amb un stand, en el qual es difondran els materials i accions de la institució provincial en matèria d'Igualtat. Iniciatives que reforcen el fort compromís de la institució amb l'equitat entre homes i dones, i que constitueix un dels eixos centrals de les polítiques del nou equip de govern provincial.

Destacats