La corporació lamenta la pèrdua del fotògraf valencià Francesc Jarque

Guardar

La Corporació ha lamentat la pèrdua del fotògraf valencià Francesc Jarque que ha faltat als 76 anys d’edat. Expressades les condolències per la mort del “reconegut artista” i autor de les imatges de 18 publicacions municipals, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha asegurat que l’Ajuntament manté la proposta anunciada el passat mes de juny i el nomenarà Fill Predilecte. “Lamentablement, ho farem a títol pòstum”.

Joan Ribó ha destacat la labor divulgativa que el fotògraf valencià ha fet del patrimoni i de la cultura valenciana a través de les seues imatges artístiques que han documentat la tasca d’escriptors, periodistes i historiadors. Entre els llibres publicats per l’Ajuntament es troben, entre altres, València pròxima i Vivir en Valencia.

El seu nomenament com a Fill Predilecte a títol pòstum serà un homenatge i un agraïment “per la seua dedicació als barris, les festes i tradicions”. En paraules de la regidora de Cultura, Glòria Tello, amb esta distinció l’Ajuntament destacarà la seua trajectòria professional al servici del poble valencià, i la seua col·laboració per dignificar la imatge de la ciutat”.

El fotògraf, Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles des de 1999, va treballar durant més de tres dècades en una agència de publicitat, activitat que va compaginar amb la de professor de fotografia i publicitat de l’Escola d’Arts i Oficis de València. La col·laboració amb el servici de Publicacions de l’Ajuntament va començar a l’any 1981 i l’última data del 2000.

Durant eixe temps, amb les seues imatges i la prosa de María Ángeles Arazo, hem recuperat i posat en valor enclavaments i racons de la València d’abans” ha recordat Glòria Tello evocant alguns dels llibres publicats per l’Ajuntament com, per exemple, Alrededor de la Seu o Claustros de Valencia. A més, ha destacat la regidora, “Jarque, amb la seua mirada artística, ens han acostat a històries quotidianes com la del veïnat dels barris, i la dels artesans i comerciants de sempre que conformen la gran història de la ciutat”, tal com consta en llibres com Pinedo y su gente, Cerámica de Valencia o Mercados de Valencia.

Destacats