La Conselleria de Vivenda i l'Ajuntament de Moncofa desenvolupen un Pla de Normalització en el parc públic de vivendes socials del municipi

Guardar

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l'Ajuntament de Moncofa desenvoluparan conjuntament un Pla de Normalització en les vivendes del parc públic  de la Generalitat.

La directora general de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE) , Blanca Marín, s'ha reunit amb la regidor de Servicis Socials de Moncofa, Mª Teresa Alemany, per a valorar la situació actual de les vivendes socials existents i programar el Pla de Normalització.

Marín ha informat que a primers de setembre està previst organitzar una campanya informativa per a explicar als residents d'estes vivendes sobre les mesures impulsades pel Consell per a facilitar el pagament de les seues rendes. Entre elles estan les bonificacions, que reduïxen el pagament del lloguer segons els ingressos econòmics i situació de la unitat familiar i que poden aconseguir fins al 90% de la renda.

Estes sessions també serviran perquè els inquilins amb deutes coneguen les opcions que tenen per a abonar-les. Per a això, la Generalitat estudiarà cas per cas les situacions de deute de les famílies que viuen en el parc públic de vivendes i que no puguen fer front a les mateixes. Se'ls proposarà una acta de reconeixement de deute que els permeta pagar una quantitat que siga assumible pels ingressos familiars, sense haver de renunciar a les seues necessitats bàsiques vitals.

Per a dur a terme estes accions, serà fonamental la col·laboració dels servicis socials de Moncofa, que hauran d'elaborar els informes que determinen la situació i necessitats de cada una de les famílies.

Destacats