La Conselleria d'Habitatge es reuneix amb representants veïnals de la Coma per a informar sobre les actuacions previstes al barri

Guardar

Coma_reunion_vecinos_23-6-16 (1)
Coma_reunion_vecinos_23-6-16 (1)

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori s'ha reunit amb representants veïnals de la Coma per a informals sobre diversos temes relacionats amb el barri i de les diferents actuacions de rehabilitació que la Generalitat té previst desenvolupar en aquesta àrea de Paterna.

Així li l'ha comunicat la directora general de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Blanca Marín, en una reunió que ha mantingut amb els representants de l'Associació de Veïns de la Coma, Juan Cristóbal Cantero i José Ángel Garrido, i el president de la Cooperativa La Coma, Ángel Quesada.

Els representants veïnals han sol·licitat informació sobre les actuacions de reparació i millora d'elements comuns, tant en els edificis com en els espais lliures del barri, on existeixen moltes deficiències pendents d'esmenar.

Davant aquest tema, des de EIGE se'ls ha explicat que la major part d'aquestes actuacions es canalitzaran a través de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) programat en La Coma i que comptarà amb una inversió de 3,2 milions d'euros.

No obstant açò, des de la conselleria s'està actuant en totes les intervencions que es consideren urgents, tal com s'ha fet ara en la urbanització de la plaça Massamagrell, que després de la petició dels veïns, la conselleria ja ha valorat i encarregat l'actuació, que s'executarà pròximament.

Així mateix, la directora de EIGE ha comentat que el pròxim any es van a organitzar processos de participació veïnal per a tenir en compte les propostes i suggeriments dels veïns i poder incloure-les en el ARRU. Una proposta que ha comptat amb el vistiplau dels representants de l'Associació de Veïns de la Coma.Un altre dels punts tractats en la reunió ha sigut el contracte que la conselleria licitarà pròximament per a les obres de reparació d'uns 100 habitatges assaltats del barri, amb un pressupost total de 2 milions d'euros, i que conté importants novetats.

Marín els ha informat de les noves clàusules socials que la conselleria que dirigeix María José Salvador ha incorporat en la contractació per a l'execució d'aquestes obres de rehabilitació, en les quals l'empresa adjudicatària haurà de contractar almenys a un 50% de la plantilla necessària per a realitzar les obres dels veïns del barri que siguen aturats de llarga durada per a exercir aquests treballs.

La directora general de EIGE ha assegurat que es tracta d'un fet pioner a la Comunitat que comportarà grans beneficis per als veïns de la Coma, ja que no solament s'aconseguirà la rehabilitació d'un barri que ha estat abandonat durant anys. Amb aquestes clàusules es podrà donar treball a residents de la Coma que viuen una realitat social complicada i tenen grans dificultats per a accedir al mercat laboral.

Una altra incorporació rellevant en aquest contracte és que, en cas d'empat entre diverses empreses, a més de les condicions establides en el plec (presentació plans d'Igualtat entre dones i homes, treballadors en plantilla amb discapacitat superior a un 2% i societats cooperatives) s'incorpora com a qüestió per a dirimir, el que tinguen en plantilla treballadors amb dificultats d'accés al mercat laboral.

Finalment, la directora general de EIGE ha destacat l'esforç que està realitzant la Generalitat, des del punt de vista econòmic com de gestió, per a revitalitzar el barri de la Coma. Un esforç que ha sigut reconegut i agraït pels assistents a la reunió.

Destacats