La connexió ciclista entre l'Horta Sud i València avança: una passarel·la salvarà el pas per la V-30

Les obres de la via de ciclovianants s’han licitat per un import de més de cinc milions i un termini d’execució màxim de 24 mesos

Guardar

V-30
V-30

La ciutat de València i l'Horta Sud es van partir en dos amb la construcció del nou llit del riu Túria i la V-30. Una divisió, que es va salvar amb la carretera autonòmica CV-400, però que no va aportar solucions per al trànsit de ciclovianants. En els últims anys, la demanda de comptar amb un itinerari segur que connecte València amb l'horta s'ha incrementat, de la mateixa manera que també han augmentat el nombre de persones usuàries que aposten per mitjans de transport més sostenibles. Amb un panorama social diferent, la connexió entre València i l'Horta Sud és més essencial que mai.

Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s'ha informat dels avanços en l'execució d'aquesta nova via de ciclovianants. Així, ja s'ha acabat el pas inferior que uneix el carril de ciclovianants CR-400 amb el barri de Sociópolis, així com un tram del carril bici que discorre per la zona urbanitzada d'aquest barri.

No obstant això, encara queda acabar el carril bici, que millorarà els desplaçaments per La Torre i, per descomptat, l'obra de major envergadura que consistirà en la construcció d'una passarel·la que permetrà creuar el nou llit del riu Túria i la V-30. De fet, tal com es va explicar en el seu moment, la passarel·la, de 300 metres de longitud, comptarà amb rampes adaptades i escales. Així mateix, d'ella eixiran dos ramals que es connectaran, d'una banda, amb el barri de La Torre i, per un altre, amb l'andana de ciclovianants paral·lela a la CV-400.

planos-obra-via-ciclista-horta-sur

Íntegrament, aquesta actuació preveu la creació d'una via de ciclovianants, de 1.734 metres de longitud, que s'iniciarà al voltant de la rotonda de la CV-400 amb la CV-407, al costat de Sociópolis, i que creuarà la V-30 a diferent nivell fins a connectar amb la xarxa de carrils 30 i carril bici de Sant Marcel·lí. D'aquesta manera, municipis com Benetússer, Alfafar, Massanassa, Catarroja o Albal quedaran connectats amb la ciutat de València mitjançant una connexió que fomentarà l'ús de mitjans de transport sostenibles.

Aquestes obres són finançades conjuntament per la Generalitat i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder) i s'han licitat per un import de més 5,9 milions d'euros amb un termini màxim d'execució de 24 mesos.

Però no és l'única actuació per a unir els nuclis urbans dels municipis de l'Horta amb el cap i casal. De fet, com va recordar el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, "s'ha promogut un anell verd metropolità, que es desenvolupa tant a la comarca de l'Horta Nord com a la de l'Horta Sud, pivotant respecte de l'eix central que és la ciutat de València" i que, una vegada finalitzades, "l'horta es connectarà amb la ciutat fent valdre paisatges com l'Albufera o el parc natural del riu Túria".

Arxivat a:

Destacats