La celebració de l'Orgull LGTB+ 2020 arranca sumant quilòmetres per la diversitat

L’objectiu és aconseguir 26.000 quilòmetres per a visibilitzar la realitat de les dones LTB a Àfrica i Amèrica

Guardar

Lambda
Lambda

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, et convida a fer esport per la diversitat i els drets de les dones LTB a Àfrica i Amèrica. Es tracta de la primera acció dins de l'Orgull LGTB+ 2020, que enguany s'organitza sota el lema 'Amb drets, sense fronteres, dones lliures i diverses'. I és que tal com expliquen des de Lambda, encara hui, "en molts països, les persones LGTB+ pateixen abusos, discriminació i, fins i tot, són condemnades a presó i pena de mort per la seua orientació sexual i identitat de gènere". Una vulneració dels drets humans que és necessari visibilitzar.

D'aquesta manera, del 3 al 28 de juny, Lambda convida a la ciutadania a sumar-se al moviment 'Km per la diversitat i els drets de les dones LTB'. Així, les persones podran donar els quilòmetres que facen caminant, amb bici, amb patins o, fins i tot, nadant, emplenant un breu qüestionari, que estarà disponible a la web d'aquest projecte.

Participar és molt senzill. De fet, tan sols serà necessari inscriure's en el projecte, a través de la web de Lambda, i esperar a rebre un correu amb un dorsal. A partir d'eixe moment, s'aniran sumant els quilòmetres perquè "cada pas compta per a aconseguir recórrer aquests dos continents i conéixer les principals vulneracions dels drets humans contra persones LGTB+", explica Diana Sanchis, responsable del projecte.

Al final, en el mateix correu de resposta, es rebrà un enllaç en el qual caldrà anotar el número de dorsal, els quilòmetres que s'han fet i de quina manera s'han aconseguit. L'objectiu és aconseguir 26.000 quilòmetres per a arribar a més països i visibilitzar la realitat que viuen les dones LTB. En aquest sentit, a partir de hui, el comptador de quilòmetres comença a funcionar amb dos recorreguts:

- Un per Àfrica, que passarà per Algèria, Níger, Nigèria, Camerun, Costa d'Ivori, el Senegal, Mauritània i el Marroc, per a denunciar que les relacions sexuals consensuades entre persones del mateix gènere són un crim en més de 70 països a tot el món, 32 dels quals es troben a Àfrica.

- L'altre recorregut serà per Amèrica, i recorrerà Guatemala, El Salvador, Hondures, Nicaragua, Costa Rica, Panamà, Colòmbia, Veneçuela i el Brasil, països on, malgrat els avanços legislatius que garanteixen els drets de les persones LGTB+, les xifres d'assassinats de persones transsexuals i transgènere són dramàtiques.

Aquest projecte arribarà a la seua fi el pròxim 28 de juny a la plaça de l'Ajuntament de València per a donar pas a la manifestació virtual que commemorarà la celebració de l'Orgull LGTB+ de 2020.

Destacats