La campanya municipal «Els millors valors per a afrontar el present» reflecteix l'actitud solidària de la majoria de joves de la ciutat durant la pandèmia

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha presentat esta iniciativa, que busca posar en valor l'actitud de les i els joves, «que no és la d'eixos pocs que mantenen comportaments incorrectes»

Guardar

0303 Ibáñez Jovetut covid (1)
0303 Ibáñez Jovetut covid (1)

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Joventut, ha posat en marxa la campanya de sensibilització «Els millors valors per a afrontar el present», una iniciativa dirigida a «donar visibilitat a l'esforç que s'ha realitzat durant l'any passat amb motiu de la pandèmia de covid, i principalment al que han fet les i els joves de València per a aportar el seu suport, la seua solidaritat i el seu treball a una situació tan difícil i tan estranya per a tothom». Així ho ha subratllat aquest matí la regidora delegada de Joventut, Maite Ibáñez.

La regidora Ibáñez ha presentat la iniciativa acompanyada per Albert Pla, director de l'agència que ha dissenyat la campanya. Tal com ha explicat la delegada, «des de la Regidoria de Joventut volem subratllar eixa resposta tan important que han oferit les persones joves en aquest temps, i destacar la seua imatge real, positiva i del dia a dia, en què han jugat i continuen jugant un paper molt important, especialment en aquesta situació de pandèmia».

Per a això, s'han elaborat quatre vídeos d'un minut i mig de duració cadascun, que es poden veure ja al canal de YouTube de la Regidoria de Joventut, mitjançant els quals, ha explicat Ibáñez, «reforcem el missatge de joventut activa, solidària, emergent i positiva, una mirada sobre eixes persones que, malgrat les circumstàncies, s'han llançat a iniciar projectes empresarials, duen a terme labors de solidaritat, i han començat nous camins; volem fer valdre totes les iniciatives que s'han anat sumant durant la pandèmia i, sobretot, el treball solidari i compromés de les i els joves».

Per això, la regidora ha insistit que «no s'ha de subratllar únicament, com ocorre en alguns mitjans de comunicació i en algunes xarxes socials, les imatges negatives que hem vist de comportaments incorrectes en locals d'oci, de gent que no manté la distància de seguretat, o realitzant festes en col·legis majors». «Totes eixes imatges són només una xicoteta part de la joventut de la nostra ciutat; i per això, des de l'Ajuntament volem donar visibilitat a la vertadera realitat de la majoria dels joves de València».

La campanya relata les 'microhistòries' de quatre joves valencians que s'han vist afectats per la pandèmia en diferents sentits, i com han donat una resposta, creativa, solidària, pròxima o emprenedora, a les noves circumstàncies. Són les històries de Juan, un jove saxofonista que forma part del col·lectiu de músics SedaJazz; Lucía, voluntària de l'associació Amics de la gent major; Mamen, propietària de la llibreria El Imperio, al barri de Ruzafa; i Ricardo, voluntari del col·lectiu Damos nuestra ilusión. «Són quatre històries de les moltes que viuen les i els joves valencians emprenedors i solidaris, narrades a través de vídeos molt curts mitjançant un llenguatge pròxim i directe», ha explicat Maite Ibáñez.

«Són relats de joves reals, comptats per ells mateixos; quatre històries de quatre joves que han contribuït des dels seus llocs de treball, des del voluntariat, i des de les seues diferents circumstàncies personals, que han aportat i que han decidit escriure el seu futur i ajudar a escriure el d'uns altres, malgrat les circumstàncies». La regidora Maite Ibáñez ha conclòs la seua intervenció, animant la joventut a conéixer aquestes narracions que els representen, i ha subratllat que des de l'Ajuntament «es continuarà donant continuïtat a les línies de promoció de les i els joves valencians a través del Pla de Joventut».

Arxivat a:

Destacats