La Batalla de Flors del 125 aniversari serà la més participativa

Guardar

prueba
prueba

“Enguany la Batalla de Flors celebra el seu 125 aniversari i pensem que és una bona oportunitat perquè l'Ajuntament de València faça un esforç i amplie el nombre de carrosses participants i també el pressupost per a recompensar millor els artistes fallers i carrossistes que fan un gran treball i tenen molta creativitat per a preparar-la”, ha destacat Pere Fuset en la roda de premsa sobre este esdeveniment festiu que tanca la Gran Fira de Juliol. Fuset ha ressaltat que com a conseqüència d'eixe esforç municipal, en la que ha qualificat com Macro Batalla de Flors, “hi haurà més flors, més col·lectius participants, més carrosses i moltes més places; fins a 1570 places més que s'han posat a la venda, algunes per Internet i unes altres en les taquilles de Vivers, perquè la del 125 aniversari siga la Batalla de Flors més participativa de les últimes dècades”.
Fuset ha desgranat les xifres referents a una edició molt especial d’“esta festa tan genuïna que és un bon element de la nostra cultura per a promocionar i difondre, i el 125 aniversari de la qual suposa una excel·lent oportunitat per a posar-la en valor”. El responsable de Cultura Festiva ha destacat l'augment del nombre de carrosses i vehicles (landós i cotxes lleugers), fins a arribar a la xifra de 41 a l’incloure les dos carrosses convidades, en les quals participaran les falleres majors i falleres majors infantils de l'Horta Sud. El nombre de clavellons s'eleva fins a un milió.

CREIX EN 120 METRES LINEALS DE RECORREGUT

També el pressupost experimenta un augment del 9% fins a arribar als 206.243 euros, “d’acord amb el nostre compromís amb els artistes fallers i carrossers”, dels quals 112.115 corresponen a les carrosses i la resta als servicis complementaris per a posar en peu esta gran celebració, en la qual s'han implicat un total de 13 artistes carrossers i per primera vegada hi haurà una carrossa en representació del Consell de la Joventut de València. També hi haurà presents festes populars de la ciutat com les de Sant Bult, Setmana Santa Marinera i la Mare de Déu dels Desemparats de Natzaret.

La Batalla de Flors del 125 aniversari creix pel que fa a la del passat any en 120 metres lineals de recorregut i dos nous accessos. Pere Fuset s'ha referit a les 160 llotges més de les previstes que l'Ajuntament traurà a la venda en les taquilles de Vivers a partir de les 9 hores del pròxim dissabte, “la instal·lació de les qual serà pagada per l'empresa gestora de la venda en línia, que assumix la responsabilitat de l'error tècnic que, segons les seues explicacions, va consistir en el fet que en la primera tanda es van vendre totes les llotges previstes per a la venda en línia, incloent-hi les que havien d'haver eixit a la venda ahir, dimarts dia 26. “Amb esta solució s'aconseguix eixa xifra d'1.560 places més i s'evita un perjudici a la ciutadania”.

En esta compareixença informativa, que ha servit per a presentar també el Correfoc de la nit del divendres, del qual informem a part, ha participat al costat del responsable municipal de Cultura Festiva el representant del Gremi d'Artistes Fallers, Ximo Esteve, que s'ha referit a l'exposició fotogràfica sobre el treball dels mestres carrossers que es podrà vore en el Museu del Gremi i que serà inaugurada demà a les 20 hores.

Esteve ha ressaltat que la sala multidisciplinària d'eixe museu del Gremi d'Artistes Fallers comptarà a partir de setembre amb tots els requisits i permisos per a acollir exposicions per a mostrar i donar a conéixer un treball que Fuset ha agraït públicament, alhora que ha reiterat l'objectiu de l'Ajuntament de València de convertir la ciutat de l'Artista Faller “en un districte cultural de la ciutat de València”.

LES LLOTGES RECUPERADES

El regidor ha aprofitat també l'ocasió per a destacar el “èxit multitudinari de la Gran Nit de València celebrada el passat dia 23. Estem molt satisfets de la repercussió ciutadana que ha tingut com a aposta estratègica dins d'un turisme cultural i d'estiu”, igual que ha recordat que l'Ajuntament de València oferirà un senyal institucional que les televisions que ho desitgen podran utilitzar per a transmetre a les seues audiències el desenvolupament de la Batalla de Flors, que també podrà ser seguit des de la pàgina web de la Junta Central Fallera.

Quant a les crítiques fetes pel regidor del Grup Municipal Popular Félix Crespo, sobre la suposada realització de treballs sense adjudicació prèvia, Fuset ha eixit al pas assenyalant que es tracta de contractes menors que “es justifiquen per factura”. “Aprofiten cada oportunitat per a crear crispació i polèmiques amb informacions mai confirmades i contínuament desmentides”.

En eixe mateix sentit, el responsable de Cultura Festiva ha recordat que ja l'any passat es van recuperar per al públic en general “un 30 per cent de les llotges que l'anterior Govern municipal es reservava per a familiars, amics i personal de l'esfera política no relacionat amb la festa”

Arxivat a:

Destacats