L'ONCE presenta els seus cupons per al 8 i 19 de març

Guardar

0304 Cupons de l'ONCE (22)
0304 Cupons de l'ONCE (22)

L'Ajuntament ha sigut, un any més, l'escenari de la presentació dels cupons que, tradicionalment, l'ONCE dedica, el dia 8 de març a les dones, i el dia 18 a les Falles. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha participat en aquest acte que enguany s'ha celebrat amb totes les mesures de seguretat adequades per evitar la propagació de la pandèmia del coronavirus, i ha agraït la iniciativa d'aquesta organització que "es fa ressò de tot l'important i significatiu que ocorre al nostre voltant, i ajuda a difondre-ho: donant visibilitat a les reivindicacions del Dia Internacional de les Dones i recordant la festa de les Falles i la seua importància com a part fonamental de la nostra cultura, del teixit associatiu valencià i de l'economia local".

"Per la situació sanitària i la prudència necessària limiten enguany aquestes festes a gestos, símbols i celebracions modestes dins de les nostres llars, ha manifestat l'alcalde en agrair que el cupó de l'ONCE se sume un any més, a l'homenatge que l'Ajuntament vol fer als artistes fallers, als professionals de la pirotècnica, la indumentària, la floristeria, les bandes de música...". "En definitiva -ha ressaltat- aquest és un reconeixement més per a tots els sectors que fan possible la celebració de la festa gran de València, Patrimoni Immaterial de la Humanitat: les Falles".

També han participat en l'acte la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el delegat territorial de l'Organització Nacional de Cecs en la Comunitat Valenciana, José Manuel Pichel. I en representació de la festa fallera, han assistit les Falleres Majors de València, Consuelo Llobell i Carla García. L'alcalde ha estat acompanyat d'altres membres de l'equip de govern.

"REMEMORAR LA FESTA QUE TORNAREM A VIURE"

En la seua intervenció Joan Ribó ha manifestat que "els que vivim i estimem la nostra ciutat i les nostres tradicions trobem a faltar la festa fallera", I ha considerat "molt important recordar la festa amb l'esperança de tornar a viure-la de manera presencial i plena".

"Com sempre, l'ONCE comparteix "il·lusió", i el cupó és un element quotidià que proporciona un servici com el de traslladar un missatge rotund: el de l'avanç imparable cap a la igualtat real. Un camí que hem de recórrer juntes i junts, formant una gran aliança entre les diferents institucions i la societat civil, com la que tenim amb aquest grup Social".

En aquest sentit, Joan Ribó ha parlat del compromís social per la plena igualtat, per la inclusió, l'accessibilitat i la superació, "i especialment, d'aquelles dones amb diversitat funcional que pateixen una doble discriminació i s'accentuen les desigualtats en àmbits com l'accés a l'espai públic i al mercat laboral". "Totes són imprescindibles, com enguany destaca la campanya de la Generalitat pel Dia Internacional de les Dones", ha subratllat per concloure parlant de la "responsabilitat compartida per tal d'aconseguir que les nostres ciutats siguen cada vegada més inclusives, sense barreres, perquè els servicis que presten arriben a totes i tots, i totes i tots siguen tinguts en compte a l'hora de planificar-los i portar-los a terme".

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que també ha parlat de l'objectiu comú de millorar la societat, ha assegurat que "els gestos com el de l'ONCE reconforten, perquè tot allò que hui no podem celebrar al carrer i als casals ho farem a les cases, ja que aquestes Falles han de ser més imaginatives que mai".

Mònica Oltra també ha agraït el suport de l'ONCE al moviment feminista i ha agraït el fet de visibilitzar a les dones "i ara més que mai, perquè durant la pandèmia han sigut les protagonistes silencioses, mares, caixeres, agranadores i tantes altres que han sostingut la vida".

Destacats