L'L10 avança amb l'equipament de les seues parades subterrànies

Una nova adjudicació apunta a la inauguració de l'L10 a l'estiu de 2021

Guardar

Amado Granell L10
Amado Granell L10

Falten 18 mesos perquè el 'paisatge' del túnel de la futura L10 de Metrovalencia canvie radicalment i, amb això, el transport metropolità de València. Ahir la Generalitat Valenciana va adjudicar, dins dels temps que es van avançar a la fi del passat any, les obres que comprendran la instal·lació de les vies, catenàries, arquitectura i equipament del tram subterrani.

Els 19 mesos assenyalats al desembre per a connectar el centre del Cap i Casal amb la Ciutat de les Arts i les Ciències amb Natzaret, avancen segons el que es preveu després de tancar l'execució de les obres amb l'empresa Copcisa - Vialobra, per un import de més de 25 milions d'euros. "L'objectiu és que a l'estiu de 2021 aquesta línia ja estiga en ple funcionament", va assenyalar el mes passat el President de la Generalitat, Ximo Puig. Si els terminis i obres es desenvolupen segons el previst, com és fins al moment, entre agost i setembre de 2021 entrarà en funcionament aquest nou tram.

Una mica més d'any i mig per a veure la unió, mitjançant Metrovalencia, del centre històric de la ciutat amb el barri mariner de Natzaret, històricament marginat. Es complirà així una de les demandes veïnals habituals del barri; millorar la connectivitat per a evitar l''aïllament' respecte a la resta de la ciutat. Fins a Natzaret arribarà el tram en superfície, que comprén cinc parades, dues més que el tram subterrani.

La nova adjudicació s'encarregarà, primer, de reparar i deixar llista l'estructura que va quedar paralitzada en 2011, després de cinc anys, per falta de pressupost. Un primer pas previ per a poder seguir amb el primordial; la superestructura. Aquesta comprén la via per la qual circularan els trens, a més de les catenàries, mecanismes i senyalitzacions per al correcte funcionament del metro. També inclou l'obra, no obstant això, elements de gran importància, com és l'equipament de l'estació i fins i tot la urbanització de l'entorn i els accessos a les estacions.

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

"Oferta de transport"

Així, l'obra més important perquè l'L10 siga una realitat ja té terminis. Durant aquests 18 mesos, s'acabaran les obres del tram en superfície, ja quasi finalitzat en el primer tram fins a Germans Maristes. La construcció d'aquesta nova línia significarà la connexió amb zones i elements importants a la ciutat, més enllà de la Ciutat de les Arts; també connectarà la Ciutat de la Justícia, la Ciutat del Bàsquet, el València Arena i barris com Quatre Carreres o En Corts.

El Conseller de Política Territorial, Arcadi España, va assenyalar quan es va iniciar el procés d'adjudicació la "importància" de les obres, perquè ampliaran "de manera molt considerable l'oferta de transport de la xarxa". Des de la Generalitat es va apuntar, a la fi de 2019, que principis de 2020 vindria amb notícies sobre futures ampliacions i millores en Metrovalencia, a més de l'L10. Encara que hi circulen certes especulacions, encara no hi ha res confirmat; ja des de la Conselleria es va assenyalar la possibilitat d'estudiar la unió d'aquesta nova línia amb el tramvia de la Línia 4.

Arxivat a:

Destacats