L'IVAJ participa a Macastre en la plantació de 'L'arbre d'Europa'

Guardar

16-7-18_IVAJ_Macastre
16-7-18_IVAJ_Macastre

El secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha participat a Macastre en la plantació de l'Arbre d'Europa, símbol de la unió i el diàleg entre els pobles d'Europa i el respecte per la naturalesa.

L'activitat, promoguda per 'Les Europes Menudes' del projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València i de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, compta amb la col·laboració de l'IVAJ per a l'allotjament dels estudiants Erasmus en els albergs juvenils durant el seu gira de representacions de 'El Circ de la Frontera'.

Escena Erasmus, que desenvolupa la pràctica teatral entre els estudiants Erasmus de la Universitat de València, va ser distingida en 2011 amb el premi Carlemany de Joventut del Parlament Europeu pel foment de la integració europea a través de la cultura.

Després de la plantació es va donar lectura al següent manifest:

Ací hem plantat la nostra esperança. Ací vam vindre fa quatre anys, quan es cremava la serra. Ací hem vingut hui per plantar aquesta olivera que volem convertir en el símbol del nostre projecte: una Europa arrelada en els pobles, respectuosa amb els paisatges. Una Europa que ha de créixer atenent a les raons que la van constituir: abonar la terra per a un futur millor amb les cendres de les guerres. Llaura que, de nou, tot sembla trontollar, reivindiquem aquests principis fundacionals. I volem que l'arbre també ens done l'ombra en què reunir-nos, per explicar les velles històries que ens són comunes, per construir les noves històries que ens agermanaran. I volem que l'arbre done fruits per poder confiar en el futur.

Arxivat a:

Destacats