L'hospital de campanya de la Fe rep als primers pacients amb COVID-19

Aquesta infraestructura té habilitats 120 llits, ampliables a més de 350, per a albergar pacients amb situació clínica lleu o moderada

Guardar

hospital campaña la fe
hospital campaña la fe

L'hospital de campanya de la província de València, annex a l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe, inicia aquest dilluns l'activitat hospitalària amb els primers ingressos de pacients covid-19 amb situació clínica lleu o moderada, amb la finalitat d'alleujar la pressió assistencial hospitalària dels centres d'aguts de la província, davant el repunt de casos de les últimes setmanes.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va anunciar la setmana passada l'habilitació de 280 llits en els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana, de les quals un total de 120 corresponen a l'hospital de campanya de València. Aquesta última dotació pot ampliar-se fins a les 356 en el cas que fóra necessari.

El procediment de derivació de pacients, coordinat per la direcció general d'Assistència Sanitària i consensuat per tots els centres hospitalaris d'aguts de la província, estableix que aquest hospital de campanya, igual que els seus homòlegs de Castelló i Alacant, assistirà a pacients majors de 18 anys, no dependents, amb PCR positiva en covid-19, que hagen estat prèviament en un hospital d'aguts i es troben en fase de resolució de la malaltia (en el cas que tinguen insuficiència respiratòria, aquesta ha de poder corregir-se amb fluxos baixos d'oxigen). En alguns casos, poden ingressar pacients que, a més de la seua situació clínica, la seua situació social o familiar no els permeta mantenir un aïllament adequat o manquen de les cures necessàries en domicili.

Aquesta infraestructura es divideix en diferents unitats d'hospitalització, que compten amb controls d'infermeria i consultes mèdiques, dotades dels aparells necessaris per a atendre els malalts de manera individualitzada. També compta amb presses d'oxigen, punts de Radiodiagnòstic per a utilitzar un aparell portàtil de Radiografia i, en cas de ser necessari, respiradors. De la mateixa manera, l'hospital de campanya disposa de banys amb dutxes per a la neteja i higiene de pacients i professionals.

Així mateix, davant possibles situacions climatològiques adverses, s'han reforçat els sistemes de climatització perquè la instal·lació mantinga en tot moment la temperatura adequada de confort, tant per als pacients com per al personal sanitari.

Des de la seua creació, a l'hospital de campanya de València s'han desenvolupat diferents actuacions, sent la més destacada la realització de la presa de mostres de PCR de la covid-19 com a suport als equips d'Atenció Primària del Departament de Salut València La Fe.

Arxivat a:

Destacats