L'Hospital Clínic de València inicia un programa pilot per a monitorar de manera remota a pacients donats d'alta de COVID-19

S'està provant en 20 pacients que requereixen portar un control de saturació d'oxigen en sang i freqüència respiratòria

Guardar

20210302_NP_H._Clinico_monitorizacion_pacientes
20210302_NP_H._Clinico_monitorizacion_pacientes

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Clínic de València ha iniciat un programa pilot de monitoratge remot dels pacients donats d'alta per COVID-19, en el qual al pacient se li facilita a l'alta un dispositiu similar a un rellotge, sense cables, i que està connectat a les dades del seu telèfon mòbil.

D'eixa manera, a través del mòbil, els i les professionals poden portar un seguiment en temps real de la seua saturació en sang, la freqüència respiratòria, així com el pols. En el programa estan col·laborant també els serveis de Pneumologia i Anestesiologia i Reanimació.

L'objectiu és poder portar un control i seguiment dels pacients que durant l'ingrés han presentat baixos nivells d'oxigen amb l'avantatge de fer-lo de manera remota i en temps real.

Els i les pacients reben el kit abans d'eixir de l'hospital, al costat d'una explicació de com funciona. Es tracta d'un dispositiu còmode i simple que únicament necessita aparellar-se a un telèfon amb dades d'internet, les dades es transmeten de manera 'en línia' i professionals de l'Hospital poden fer el seguiment des de l'ordinador. El sistema compta amb totes les mesures de seguretat quant a informació i protecció de dades.

Tal com han explicat responsables del Servei Medicina Interna de l'Hospital Clínic de València, "hem començat aquesta prova pilot amb 20 pacients i els realitzarem un seguiment durant dos períodes de 4 dies després de l'alta, amb un interval de 10 dies entre els monitoratges, amb el que es persegueix reduir el temps d'hospitalització dels pacients".

Arxivat a:

Destacats