L'horari d'estiu de Metrovalencia mantindrà fins a les 15.00 els horaris laborables de dilluns a divendres

Amb aquesta actuació es facilitarà la mobilitat, especialment als treballadors, en tota l'àrea metropolitana de València

Guardar

horario-verano-metrovalencia
horario-verano-metrovalencia

La Generalitat ha decidit mantenir durant juliol, fins a les 15 hores aproximadament, els horaris laborables de dilluns a divendres del metri de València, amb l'objectiu de reforçar el servei que es presta en aquest mes estival i augmentar en un 22,37% les circulacions i freqüències que es van oferir el mateix mes del passat any.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que amb aquesta iniciativa "s'atén les demandes de molts usuaris i usuàries de Metrovalencia durant el mes de juliol, en mantindre's les circulacions de qualsevol dia laborable d'un altre mes de l'any".

Segons el parer del conseller, "es reforça el servei, que permetrà accedir amb millors freqüències i major comoditat a tots els viatgers i viatgeres de la xarxa de Metrovalencia que necessiten acudir als seus llocs de treball també durant el mes de juliol".

El conseller ha afegit que "es compleix així una recomanació molt sol·licitada durant molt de temps que permetrà una millor mobilitat en tota l'àrea metropolitana de València".

D'aquesta manera, als 657 trens que es van posar en circulació els dies laborables de juliol de 2019 se sumaran 147, fins a aconseguir les 804 unitats al juliol del present any, incrementant-se l'oferta en el citat 22,37%.

Per això, Metrovalencia aplicarà a partir del pròxim dimecres, 1 de juliol, i fins a finalitzar el mes, el divendres dia 31, un horari d'estiu en totes les seues línies de metro, que coincidiran amb una jornada normal fins a les 15 hores. A la vesprada, les freqüències s'equipararan a les d'un dissabte.

Durant el mes d'agost, l'horari de dilluns a dissabte correspondrà al d'un dissabte, com en estius anteriors, mantenint-se igualment els horaris de diumenges i festius.

Així, en els laborables de juliol, l'oferta coincidirà amb els laborables de la resta de l'any, a excepció d'agost. Els horaris de dissabtes, diumenges i festius, com no es modifiquen, coincidiran també amb els dissabtes, diumenges i festius de la resta de l'any.

El servei de tramvia ja va iniciar el passat dia 15 el seu horari d'estiu, que coincideix amb els laborables no lectius, en estar tancats els centres educatius i universitaris.

Quant al servei nocturn de cap de setmana denominat "A la Lluna de Metrovalencia" segueix suspés fins a un altre avís, a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Amb aquesta decisió, la Generalitat adapta amb major flexibilitat que altres anys l'oferta d'estiu a la disminució de la demanda que es produeix aquests mesos, realitzant un esforç per atendre les necessitats de transport d'aquells clients que durant dies els laborables del mes de juliol han de viatjar en determinats horaris, principalment entre les 7 i les 15 hores, la qual cosa beneficia especialment a les persones que es desplacen per motius de treball.

Els horaris es poden consultar a les estacions de la xarxa de Metrovalencia, a la pàgina web consultar i al telèfon gratuït d'informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com a través de xarxes socials @metrovalencia i facebook/metrovalencia.fgv.

Destacats