L'exposició #SEBUSCAninot, la història de la Policia Local a través de les Falles

Guardar

Inauguración- se- Busca -Ninot
Inauguración- se- Busca -Ninot

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, acompanyada pel regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, i altres membres de la Corporació, ha inaugurat aquest matí l'exposició #SEBUSCAninot – Història de la Policia Local a través de les Falles, que es troba des de hui fins el dijous 28 de febrer al Saló de Cristall de l'Ajuntament de València. En la mostra, que repassa la història de la Policia Local a través de les Falles, estan exposats sis ninots de policies de diferents èpoques, així com una mostra fotogràfica amb representacions de 1929 fins a l'actualitat.

«No s'entenen les Falles sense la Policia Local, ja que són milers els i les agents que treballen perquè aquestes festes isquen bé», ha expressat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato. «Aquesta exposició pretén ajuntar la vida de les Falles amb la de la Policia Local i, d'aquesta manera, retre homenatge a través d'aquests ninots, esbossos i fotografies, tant a la Policia com a la nostra festa per excel·lència», ha afegit.

L'exposició, que està composta per sis ninots de policies i una mostra fotogràfica de presentacions des de 1929 fins a l'actualitat, s'ha dut a terme gràcies a la «col·laboració desinteressada» de particulars, comissions falleres i altres entitats, que han rebut un diploma d'agraïment. La mostra estarà exposada al Saló de Cristall de l'Ajuntament fins el dijous 28 de febrer i, posteriorment, serà traslladada al Museu de la Policia Local de València. «En aquesta ciutat, quan alguna cosa està representada en les Falles, vol dir que és important», ha recalcat la regidora.

La Fundació de la Policia Local ha impulsat aquest projecte per la restauració de diferents ninots sobre policies per a l'última edició d'Expojove. Així mateix, es va realitzar una crida a la ciutadania a través de les xarxes socials de la Policia Local, per a localitzar ninots, esbossos i fotografies sobre policies locals. «Aquesta iniciativa sorgeix després de la nostra presència en Expojove, on els nostres ninots van causar una gran sensació entre tots els públics», ha explicat la regidora. La mostra repassa diferents temes durant el seu recorregut cronològic, com la censura franquista, la representació satírica dels guàrdies urbans o l'arribada, en els anys 80, de les primeres agents de policia a la ciutat de València.

Durant la inauguració de l'exposició, també han estat presents diferents membres de la Corporació com el regidor d'Hisenda Ramón Vilar, el regidor del grup Ciutadans, Manuel Camarasa, i la regidora no adscrita, Mª Dolores Jiménez. Així mateix, s'han entregat diferents diplomes als particulars, comissions falleres i altres entitats que han participat en la confecció de la mostra. Aquestes condecoracions han sigut per a Mercedes Pomer Ballester, Quique Andreu Samblás i Maria José Ares Paruitte com col·laboradors ciutadans; Iván Esbrí Andrés per la documentació de la festa de les Falles; Vicente García Pérez d'Art de Foc; María Pilar Luna Pérez del Museu del Gremi d'Artistes Fallers; Vicenta Expósito Faubel del Museu Faller; Fernando Marzo Dasi com a restaurador de ninots i a Gil-Manuel Hernández Martí.

Destacats