L'Exposició del Ninot obri les seues portes aquest cap de setmana

Més de 700 ninots s’exposaran en el Museu Príncipe Felipe de la Ciutat de les Arts i les Ciències

Guardar

ninots indultats
ninots indultats

Si eres un apassionat de les Falles, aquest cap de setmana tens una cita en la Sala Alquerías del Museu Príncipe Felipe de la Ciutat de les Arts i les Ciències. I és que l'Exposició del Ninot 2017 obri les seues portes des de dissabte que ve, 4 de febrer, fins al 14 de març.

Més de 2500 metres quadrats, en els quals les diferents Falles de València ja han deixat els seus ninots, amb l'esperança que el seu siga el triat per a ser indultat. I és que tant l'opinió del jurat, com els vots dels visitants seran fonamentals per a decidir quins seran els 'ninots indultats' d'enguany.

Més de 700 ninots inundaran aquest espai, que podràs visitar de dilluns a dijous de 10.00 a 20.00 hores, i els divendres, dissabtes i diumenges de 10.00 a 21.00 hores. El preu de l'entrada a l'Exposició del Ninot serà de 3 euros, o d'1,5 euros per a xiquets, persones majors i socis de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

La inauguració oficial d'aquesta exposició serà hui, 3 de febrer, a la qual assistiran les Falleres Majors de València, així com autoritats del Govern Valencià i del món faller. En finalitzar, se celebrarà un espectacle pirotècnic amb molta llum i color.

No serà fins al 14 de març, dia en el qual es clausurarà l'exposició, quan es donarà a conéixer el veredicte per al Ninot Infantil. En canvi, per al Ninot de les falles majors caldrà esperar fins a l'endemà, 15 de març.

Primera Exposició del Ninot

La primera Exposició del Ninot es va celebrar l'any 1934, quan a Regino Mas, artista faller, se li va ocórrer incloure, en la programació de les Falles, l'indult dels ninots. A partir de l'aprovació per part del Consistori, cada comissió fallera va escollir el seu ninot, i ho van traslladar al soterrani del Mercat Central de València.

Els visitants van poder votar al seu ninot preferit des del 13 al 15 de març. Des de llavors, cada any, l'Exposició del Ninot torna a celebrar-se, encara que amb diferent ubicació, en la ciutat de València.

Destacats