L'EMTRE i l'EMSHI busquen una seu conjunta que "millore l'accessibilitat i les condicions de treball"

Guardar

reunion emtre y emshi
reunion emtre y emshi

L'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) i l'Entitat Metropolitana dels Serveis Hidràulics (EMSHI) busquen una seu conjunta que "millore l'accessibilitat i les condicions de treball".

Tots dos organismes han participat en la Comissió del seguiment del conveni de col·laboració que van subscriure el juliol del 2020 per a taxar i vendre les respectives seus que tenen a la plaça de l'Ajuntament de València i buscar una seu conjunta a la ciutat.

La Comissió ha aprovat el document per a traure a licitació pública l'adquisició del nou local on se situaran en el futur. Amb l'adquisició d'aquest nou immoble es pretén "millorar les condicions d'accessibilitat a les dues seus que es troben en l'edifici de la plaça de l'Ajuntament", destaquen.

Es tracta d'instal·lacions que presenten dificultats per a l'accés de persona amb problemes de mobilitat reduïda, cadires de rodes o carrets de xiquet, entre altres.

La Comissió de seguiment del conveni entre l'EMTRE i l'EMSHI ha estudiat el plec de condicions per a l'adjudicació del nou immoble que servirà com a seu administrativa a les dues entitats.

Entre altres condicions, ha d'estar situat en el primer cinturó de València, lliure de càrregues i en condicions jurídiques que permeten escripturar-lo de manera immediata i inscriure'l en el Registre de la Propietat.

El preu màxim per metre quadrat construït no ha de superar els 3.200 euros i ha de permetre's l'ús terciari o d'oficines en la totalitat de la superfície. Les ofertes s'han de presentar en el termini que establisca la convocatòria, que es publicarà en les pàgines web de l'EMTRE i l'EMSHI i mitjançant anuncis en la premsa local.

La decisió es pren per a millorar les condicions d'accessibilitat a les dues seus que, a més, mantenen unes limitacions d'espai i una distribució arquitectònica que no afavoreixen l'atenció als usuaris, la seguretat laboral dels treballadors i treballadores ni les condicions de treball adequades. A més, el fet de comptar amb una única seu per a les dues entitats crearà sinergies positives que redundaran en una millor gestió per a la ciutadania i en una reducció de despeses.

Per al president de l'EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, aquest conveni "és un pas molt important perquè tenim vocació metropolitana i de recuperar en el futur una entitat que torne a dotar de govern l'àrea metropolitana de València, que té més d'un milió i mig d'habitants i que és una realitat més enllà de les fronteres administratives dels nostres municipis".

"Els veïns i veïnes de l'àrea metropolitana necessiten serveis com l'aigua o el tractament de residus que és molt important mancomunar. Compartir una seu ens farà ser més eficients", agrega.

La presidenta de l'EMSHI i regidora del Cicle Integral de l'Aigua de València, Elisa Valía, per part seua, considera que "és necessari tindre una visió àmplia per a abordar els assumptes metropolitans i per això no ens podem quedar només en el pla municipal".

"REMAR EN LA MATEIXA DIRECCIÓ"

"És molt important que les entitats metropolitanes remem en la mateixa direcció, treballant en equip des d'una perspectiva ambiciosa i estratègica per a atendre i solucionar les necessitats de la ciutadania com són el proveïment d'aigua i la gestió dels residus. Només així, col·laborant, podrem establir les bases d'una futura entitat metropolitana que, fins i tot, abaste més àrees", manifesta.

Tant l'EMTRE com l'EMSHI provenen de l'extint Consell Metropolità de l'Horta. Quan es va extingir, les dues entitats van assumir la gestió dels residus i de l'aigua en l'àrea metropolitana de València. Amb aquesta integració en una mateixa seu administrativa es fa un pas molt important cap a un treball conjunt per a resoldre problemes a la ciutadania que no es poden abordar únicament des d'una perspectiva municipal i que requereixen una estratègia coordinada a llarg termini.

Destacats